Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ümmeti oldugumuz devlet yeter

Ümmeti oldugumuz devlet yeter

Dünyadaki bütün insanlara peygamber olarak gönderilen,peygamberlerin sonuncusu ve en üstünü Muhammed aleyhisselâm,571 yili Nisan ayinin 20’sine rastlayan, Rebi’ul-evvel ayinin 12.Pazartesi gecesi,sabaha karsi Mekke-i Mükerreme’de dünyaya gelmistir.Hadis-i serifde buyurulduki; (Bir kimse,beni çocuklarindan, ana-babasindan ve herkesten daha çok sevmedikçe,îmani tamam olmaz).

Allahü teala"Senolmasaydin,hiçbirseyi yaratmazdim buyuruyor". O'nun hatirina var olduk,ebedi alemde kurtulusumuz Efendimiz sayesindedir.Öyle büyük bir peygamber-i zîsan'in ümmetiyiz ki,..Ümmeti oldugumuz devlet yeter...Efendimiz öyle büyükki,O'ndan büyük hiç bir insan yok..Öyle sevgiliki,O'nun sefaati ile kurtulmamak mümkün degil ...

Öyle bir Peygamberki; bütün insanlardan üstün,bütün peygamberlerden üstün... Kâinatin,Onun hatirina yaratildigi yüce peygamber.Öyle bir Peygamberki,diger peygamberler,peygamber olduklari halde,Onun ümmetinden bir fert olmagi istemislerdir.Öyle bir peygamberki,herkes kendisini düsünürken O ümmetini düsünür.O halde kiymet bilelim,Böyle büyük bir peygamberimiz oldugunu bilelim, Ona ümmet olmaga layik olalim..Getirdigi din öyle bir dinki; bütün dinleri içinde toplamis.Getirdigi Kitab öyle bir Kitabki; dört kitabi içinde toplamis....

Allahü teala itibari dîne vermistir...dikkat edilirse dindar insanlar herzaman itibarli insanlardir.Yani bir insanin itibari dîne bagli olmasindandir.Dünya ve ahiretde huzur ve saadet isteyen O'nu sevmeli,O'nun sevdiklerini sevip,sevmediklerini sevmemeli,O'na uymali ve O'nun ve eshabinin yolundan gitmelidir.

Nasil sevmiyeyim ki, bedenimde canimsin,
Hürmetine var oldum, sebebi hayatimsin.
Damarimda kanimsin, bana benden yakinsin,
Sen âsiklara mâ’sûk ve hep canlara cânân.

Her derde devâ sensin, her rûha sifâ sensin,
Göze sürme, basa tâç, kalblere cilâ sensin.
Habîbullahsin, fevk-i mele-i a’lâ sensin,
Baska kapi çalamaz, seni biraz taniyan.

Seyyid Abdülhakîm efendi hazretleri buyurdu ki; Her Peygamber,kendi zamâninda, kendi mekâninda,kendi kavminin hepsinden,her bakimdan üstündür.Muhammed “aleyhisselâm” ise,her zemânda,her memleketde,ya’nî dünyâ yaratildigi günden, kiyâmet kopuncaya kadar,gelmis ve gelecek,bütün varliklarin,her bakimdan en üstünüdür.Hiç kimse,hiçbir bakimdan Onun üstünde degildir.Bu güçbirsey degildir.Diledigini yapan,her istedigini yaratan,Onu böyle yaratmisdir.Hiçbir insanin Onu medh edecek gücü yokdur.Hiçbir insanin,Onu tenkîd edecek iktidâri yokdur.

Muhammed Masum hazretleri buyuruyorki; En büyük se’âdet,iki cihânin en üstün insani olan Muhammed aleyhisselâma tâbi’ olmakdir.Cehennem azâbindan kurtulmak için,Allahü teâlânin seçdigi,sevdigi insanlarin reîsine uymak lâzimdir.Cennet ni’metlerine kavusmak,Ona tâbi' olanlara mahsûsdur.Allahü teâlânin sevgisine kavusmak için,Ona tâbi’ olmak sartdir.Ona uymiyanlarin tevbeleri,zühdleri, tevekkülleri ve düâlari kabûl olmaz.Onun yolunda olmiyanlarin zikrleri, fikrleri,sevkleri ve zevkleri kiymetsizdir.Peygamberler,Onun hayât veren deryâsindan bir kadehe kavusmakla,o derecelere yükselmislerdir.Evliyâ,Onun sonsuz bahrinden bir yudum içmekle murâdlarina ermislerdir.Yer yüzündeki melekler,Onun hizmetcileri,göklerdekiler,âsiklaridir.Hersey,Onun serefine yaratilmis,bütün varliklar,Onun mubârek rûhundan feyz almislardir.

Allahü teâlânin varligini O açiklamis, herseyin yaratani,Onun rizâsini almak istemisdir.Ona ve Onun Âline ve Eshâbina bizden düâlar olsun.O yüce Peygamber, hepimizden râzi olsun![Ey! Se’âdete kavusmak istiyen akl sâhibleri! Bütün gücünüzle Ona tâbi’ olmaga çalisiniz! Bu devlete,bu ni’mete mâni’ olan herseyden kaçiniz! Hârikalar gösteren bir din yobazini ve yüksek mevki’ler, diplomalar ele geçirmis olan bir fen yobazini,ya’nî Ona tâbi’ olmak serefinden mahrûm olan bir câhili,bir gâfili görürseniz,bunun sözlerinin, yazilarinin, radyolardaki,televizyonlardaki saçmalarinin,yalanlarinin,insani felâkete sürükliyecegini ve hiç böyle gösteris yapmiyan,fekat çok dikkat ile ve titizlikle Ona tâbi’ olana inanmanin,Onu sevmenin,felâketlerden kurtarici çok kiymetli ilâc oldugunu biliniz!].

Her isin basi,din gayretidir.

Bir büyük zât ogluna nasihatinda diyor ki:"Evvelâ,her seyden önce,Ehl-i sünnet i'tikâdi üzere ol.Her seyden çok Peygamber efendimizi sev.Peygamber efendimizi kendinden,anandan,babandan ve kardeslerinden daha çok sevmezsen hakîkî müslimân olamazsin".Özellikle Peygamberimiz diyor.Abdülhakim efendi hazretleri buyuruyorlar ki; "Bütün peygamberler Allaha asiktir,Allahü teala da peygamberine asiktir".Azrail aleyhisselam, buyuruyor ki; Kim ki Cenab-i peygambere günde on salavat-i serife getirirse,onun ruhunu peygamberlerin ruhunu aldigim gibi alirim,acitmam buyuruyor.Bizim için bu müjdedir.Îmân ni'metinin sükrünü yapabilmek için,îmân cevherini herkese anlatmak, duyurmak lâzimdir.Insanlar ebedî atesde yanmasin düsüncesinde olmak lâzimdir.

Emr-i ma'rûf da bu demekdir.Herhangi bir insana bir iyilik etmek,gökten lamba olarak yere inse,bu iyilikten hasil olan nur o kadar parlaktir ki; günes onun yaninda çok sönük kalir.Hele bu hizmet ile bir insanin hidayetine sebeb olunursa kiymeti hiç ölçülemez.Rabbimizin karsiliksiz ihsân etdigi,îmân ni'metine sükr edebilmemiz elbette lazimdir.Îmânin temeli ve en mühim alameti, hubb-i fillah ve bugd-i fillahdir.Yani,Allahü tealanin sevdiklerini yalniz Allahü tealanin rizasi için sevmek ve Allahü tealanin sevmediklerini de yalniz Allahü tealanin rizasi için sevmemekdir.Cünkü Hadis-i Serif'te,dünyada birbirini sevenler,ahirette de beraber olacaktir buyuruluyor.Allahü tealanin sevgili kullarini sevenler,son nefeste imanla ölürler.Ve mahser yerindede sevdiklerinin yaninda hasr olup,ahiret hayatindada beraber bulunurlar.Bunun için de,kimin sevilip kimin sevilmeyecegini iyi ögrenmemiz lazimdir...Kim oldugumuz degil,kiminle oldugumuz önemlidir.

canimiz,ruhumuz,herseyimiz,kâinatin Onun hâtirina yaratildigi) Sevgili Peygamberimiz,"sallallahü aleyhi ve sellem" efendimizi anlatmak ve sevdirmek için vardir.Allahü tealanin dînini,Allahü tealann kullarina anlatmak için hizmet vermekdedir....Gayretimiz bunun içindir.Dünya ve ahiretde huzur ve saadet isteyen Peygamber efendimizi sevmeli,O'nun sevdiklerini sevip-sevmediklerini sevmemeli,O'na uymali ve O'nun ve eshabinin yolundan gitmelidir.

Unutmazsak unutulmayiz.

Allahü tealaya emanet olunuz efendim.

Selam Sevgi ve Dua Ile


Dünya ve ahiretde huzur ve saadet isteyen Peygamber efendimizi sevmeli,O'nun sevdiklerini sevip-sevmediklerini sevmemeli,O'na uymali ve O'nun ve eshabinin yolundan gitmelidir.


Allah razı olsun HACI ALI kardeşim.

RABBİM ona hakiki ümmet eylesin
şefaatine nail eylesin ..elinize sağlık kardeşim..


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com