Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bahçeli: Her suçu polise yüklemeyin

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Çankırı Günleri etkinliğine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı
02.06.2013 02:26



Bahçeli, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara ilişkin bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı konuşmalarının satır aralarında MHP’yi de olayların içine çekecek suçlamalar ve iftiralarda bulunduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti: “MHP’nin hiçbir ferdi bu tür eylemlerin içinde olmamıştır. Bütün arkadaşlarımızdan bu tür eylemlere katılmamaları için hassasiyet göstermeleri istenmiştir. Ancak Başbakan Erdoğan’ın birtakım muhalefeti sayarken eylemlerin içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi’ni de gösterme gibi bir yalan ve iftiraya devam etmektedir. Siyasi iktidar ve yandaşları bundan vazgeçmelidir.”
Bahçeli, “İnşallah bundan sonra bu tür olaylardan yararlanarak Türkiye’yi Ortadoğu’daki bir “Arap Baharı”na benzer ve şimdiden adını Türk Baharı koyarak bir kardeş kavgasına sürükleyebilecek davranışlardan başta siyasi iktidar, ikincisi muhalefetin bazı marjinal unsurları vazgeçmelidir” dedi. Gezi Parkı’ndaki olaylarda polisin tavrını da değerlendiren Bahçeli, polisin şiddetli davrandığını ancak verilen talimatı yerine getirdiğini söyleyerek, “Polisi burada kimse suçlamasın. Suçlamadan evvel İstanbul Valisi başta olmak üzere, İçişleri Bakanı, güvenlikten sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Başbakan bu konuda sorgulanmalıdır.”



Kaynak: http://www.geziparkiolaylari.com


Haberler

MollaCami.Com