Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kayıpları bulanlara büyük ödül





Emniyet Genel Müdürlüğü kayıp çocukların bulunmasında ihbarda bulunanlara ödül verecek. Ödül miktarı en az 25 bin TL olacak

Devlet kayıp yada kaçırılan çocukların bulunmasını sağlayan kişiye ödül verecek. Türkiye'de bin 800 kayıp çocuk aranıyor.

Çocukların bin 600'ü 13-18, 200'ü ise 0-12 yaşları arasında. Bin 100'ü kız, 700'ü erkek. Bu sayıya Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan kaçan çocuklar da dahil.

Emniyet Genel Müdürlüğü kayıp yada kaçırılan çocuk soruşturmalarında vatandaşın desteğini almak için ödül sistemini masaya yatırdı.


Sabah'ın haberine göre, ödül sistemi Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'na (PVSK) konulacak ek bir madde ile hayata geçirilecek. İlk aşamada hayati tehlike oluşturan soruşturmalarda para ödülü verilecek.

Can güvenliği nedeniyle ihbarcının kimliği açıklanmayacak. Ödül miktarı ise en az 25 bin lira olacak. Emniyetin ödül uygulaması ilk kez Kırşehir'de 20 Mart 2008'de ortadan kaybolan AK Partili belediye meclis üyesi Hasan Kırışık'ın bulunması için uygulanmıştı.


ZİHİNSEL ENGELLİLER

Öte yandan, kayıp zihinsel engellilerin bulunmasının ardından yaşanan kimlik sorunu nedeniyle polis, 2 yılda 10 bin 500 zihinsel engelliyi parmak izi ile kayıt altına aldı.

Proje ile kayıp olan zihinsel engelli bir çocuk parmak izi sayesinde kimliği belirlenip ailesine teslim edilebilecek.


Haberler

MollaCami.Com