Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Fetih 1453'ten 'Fetihten Sonra' hamlesi



6,5 milyon gişe ile Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi olan ‘Fetih 1453’ün yeni yayın döneminde ‘Fetihten Sonra’ isimli dizisi geliyor

İstanbul'un fethini konu alan Faruk Aksoy imzalı "Fetih 1453" filmi daha vizyona girmeden ses getirmiş, fragmanı 24 saatte 1 milyon 670 bin kişi tarafından izlenmiş ve 16 Şubat'ta seyirciyle buluştuktan sonra da yaptığı gişe ile sinema salonlarını kasıp kavurmuştu. Yurtdışında da büyük ilgi gören film, Türkiye'de 10 haftada 6 milyon 448 bin 663 kişi tarafından izlendi ve toplam 55 milyon 87 bin 998 TL hasılatın sahibi oldu. Filmin hem yapımcılığını, hem de yönetmenliğini üstlenen Faruk Aksoy ve ağabeyi Fatih Aksoy şu günlerde filmin "Fetihten Sonra" isimli dizisinin üzerinde çalışıyor.

Hayatta kalanlar oynayacak

Toplam 3 yılda tamamlanan filmin dizi versiyonunun yönetmenliğini yine Faruk Aksoy yapacak. "Fetihten Sonra" dizisi yeni yayın döneminde Show TV'de ekrana gelecek. 160 dakikalık film, 4 bölüm halinde yayınlanacak. 5. bölümden itibaren de çekilen yeni bölümler ekrana gelecek. Fatih Sultan Mehmet'i yine Devrim Evin'in canlandıracağı dizide, filmin finalinde hayatta kalan Dilek Serbest, Şahika Koldemir'in de aralarında bulunduğu oyuncular dizide de rol alacak. Bütçesinin 17 milyon dolar olduğu gündeme gelen filmin geçen aylarda Show TV'ye 2 milyon TL'ye satıldığı konuşulmuştu.

Sırada Çanakkale filmi var

"Fetih 1453" Bursa'da Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin SMS oylarıyla belirlenen 8’inci Medya Ödülleri’nde ’En iyi film’ ödülünü aldı. Filmin yapımcı ve yönetmeni Faruk Aksoy, yeni film projesi olarak ’Çanakkale Savaşı’nı seçtiklerini açıkladı.

Törene katılan Aksoy’a ödülünü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek verdi. Faruk Aksoy ile sohbet ettiğini belirten Prof.Dr. Dilek, "Kendisinden söz aldım. Türk toplumu olarak buna benzer projelerin devamını istiyoruz. Kendisi de buradan açıkladı. Çanakkale ile ilgili benzer tarzda mükemmel bir film hazırlıyorlar. Kendilerine ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

Milliyet

Fetih 1453 filmi güzeldi. İnşallah Fetihten sonra adlı dizi Muhteşem Yüzyıl misali bir harem dizisi olmaz...

hımm.. haberi okumakta biraz geç kaldık :)

Bu kadar berbat bir filmin dizisi ne kadar berbat olabilir diye söyle bir düsünmek geldi icimden.

hımm.. haberi okumakta biraz geç kaldık :)


Yorum yapmakta geç kalmış sayılmazsın kardeşim..:)

Bu film de uyduruk yönetmeninden senaristine ..

Bu film de uyduruk yönetmeninden senaristine ..


ben filmi izlemedim. film hakkında eleştirilerinizi kapsamlı yazarsanız bilgi sahibi oluruz :)

Hocam,
teknik ve efekt acisindan bu film türk sinemasinda bir ilk diyebiliriz.
Milat teskil edebilecek konumda.
Istanbul'un Fethine dair tarihi kronoloji güzel islenmis...örnegin filmin baslangicinda Peygamber Efendimiz (s.a.v.) 'in malum Konstantiniyye ile alakali meshur Hadisin ashaba okunmasi güzel olmus...bu müjdeli haber ile baslanilmasi filmden beklentimi bir hayli yükseltmisti.
Fakat ilk dakikalardaki bu intiba devaminda hayal kirikligi derecesinde beklentilerimi tatmin edemedi.
Ya benim beklentilerim coktu,
yada milyonlarca dolar harcanmis bu filmin yapimcilari maddi imkanlara ragmen manevi ruh'u yakalamaktan acizdi....ki tahminimde budur, zira filmin yapimcilari bunun tarihi bir film OLMADIGINI bilakis bir savas ve ASK filmi oldugunu ifade etmislerdi.

Velhasili kelam....
1. Fatih rolündeki sanatci o rol'e yakismamis.
2. Fatih filmde islam ruhundan cok saltanat ve cengaverlik icin caba gösteriyor gibi geldi bana.
3. ulubatli hasan topcu urban'in kizi ile muhasara öncesi ve sonrasi ask muhabbetindeydi...ha ask yasayamazmi?...elbette yasayabilir lakin bir gercegi unutmamak lazim. Ulubatli Hasan'in tarihte varligi bile süpheli fakat buna ragmen bir ulubatlinin sahsinda istanbulu fetheden islam fedaisi profili vardir toplumun hafizasinda. Ulubatli yasamis olsada olmasada, milletimiz nezdinde ulubatli diye bir kahraman destani mevcuttur ve kimsenin bu destansi kahramani bu sekilde uckuru düsük bir zibidi gibi göstermeye hakki yoktur.
Ha bu arada...ulubatli filmde topcunun kizini hamile birakiyor...nikahsiz!!!
4. Fethin manevi babasi hoca AKsemseddin hazretleri ve Molla Gürani gibi manevi agirliklar filmde yok denecek kadar az gösteriliyor....halbuki Fatihi fatih yapan en büyük sebep bu maneviyat erbabidir.
Hele su aksemseddin rolüne girmis ak sakalli ihtiyar yokmu filmde....aglayasim geldi herifin görüntüsüne. Sanki önlerine cikan ilk meyhaneden bir sarhosu almislar bu filme ve ak seyhin rolünü vermisler .
Bu filmin yapimcilari hicmi bilmez...aksemseddinin yalnizca adi aktir...yoksa mübarek kösedir ve sakali bile yoktur. Filmdeki herifin ak sakali gögsüne inmis kollarim kadar biyiga bürünmüs.
5. filmde mevcut bir kac sahne var, cok af edersiniz, transparan giyim filan....hassasiyet acisindan keza tavsiye edilmez.

Valla cok sey anlatirim ama degmez....
Sakin merak edipte gitmeyin...

Teşekkür ederim, ellerine sağlık Seyyah kardeşim..

Bu film de uyduruk yönetmeninden senaristine ..


Janwes kardeşim sizinde yorumlarınızı bekliyoruz.

Janwes kardeşim sizinde yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaşif kardeşim, ben de izlemedim filmi. İzlemeyi düşündüm ama, bir araştırma yaptığımda gördüm ki fragmanla göz boyamışlar özellikle dini hassasiyeti olanlar koşa koşa gittiler filme. ama gerçekte dinden, imandan bi haber film.
yönetmenine baktım senaristine baktım ve beğenmedim. Onun için de gitmedim, gitmeye değer görmedim.

Janwes kardeşim, fikrini beyan ettiğin için teşekkür ederim..

Birde Serdar Tuncer'den yorum dinleyelim.



http://www.ihyaforum.com/youtube-videolar/35921-serdar-tuncerden-fetih-1453-yorumu.html#post293625


Haberler

MollaCami.Com