Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sporcuya 10 kg altın, bilimciye 10 bin TL





Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, spor olimpiyatlarındaki halter birincisine 10 kilogram cumhuriyet altını, bilim olimpiyatlarındaki şampiyonlara ise sadece 10-20 bin lira ödül verildiğini belirterek, ‘’Türkiye’deki ödül yönetmeliği gözden geçirilmelidir’’ diye konuştu.


Ödül yönetmeliği gözden geçirilmeli

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğiyle ilgili, ‘’Ben şahsen bu konuda hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yönetmeliğin uygulanması sırasında özellikle kılık kıyafetle ilgili sosyal farklılıkları ortadan kaldıracak bir takım mekanizmaları harekete geçireceklerine inanıyorum’’ dedi. Bakan Ergün, hem ilköğretimde hem ortaokulda hem de liselerde özellikle imkanı olmayan öğrencilere, senede bir kaç defa kıyafet alabilecekleri imkanların sunulabileceğini söyledi.

Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’nda gerçekleştirilen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları, 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ve Bilim Olimpiyatları’nda derece alan öğrencilerin açıklanması ve madalya töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladıladı. Bakan Ergün, spor olimpiyatlarındaki halter birincisine 10 kilogram Cumhuriyet Altını ödül verildiğini, bilim olimpiyatlarındaki şampiyonlara ise sadece 10-20 bin lira ödül verildiğini belirterek, ‘’Türkiye’deki ödül yönetmeliği gözden geçirilmelidir’’ dedi.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com