Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Camilerin elektrik faturasını bakanlık ödesin

Türkiye Camii ve Kur’ân Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, camilerin de elektrik faturasının Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı tarafından ödenmesini istediklerini söyledi.


Recep Kıyak, yaptığı açıklamada, son düzenleme ile sokak lambaları faturalarının Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı tarafından karşılanacağını, camilerin de bu kapsama alınarak elektrik faturalarının bakanlık tarafından karşılanmasını gerektiğini belirtti. Turgut Özal döneminde camilerden elektrik gideri alınmadığını, faturaların hazine tarafından karşılandığını hatırlatan Kıyak, “2-3 yıl öncesine kadar camilerimiz elektrik parası ödemiyordu.


Ancak daha sonra faturaları derneklerin ödemesi istendi. Bu sebeple her hafta Cuma çıkışında sergi yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da zaman zaman tepkilere sebep oluyor. Bu gün bir caminin özellikle kışın ısıtma ile faturalar 500 liraya kadar yükseliyor. Bazı camilerde bu kadar para bile toplanamıyor. Ayrıca caminin birçok gideri var. En azından elektrik parası eskiden olduğu gibi alınmamalı.” diye konuştu.

Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com