Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


CAMiLERDEKİ â€˜ENGELLER’ KALKACAK

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası’nda bu yıl ‘Engelsiz Cami Engelsiz İbadet’ temasının ele alınması, Samsun İl Müftülüğü’nü harekete geçirdi.


Camilerdeki ‘engeller’ kalkacak

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası’nda bu yıl ‘Engelsiz Cami Engelsiz İbadet’ temasının ele alınması, Samsun İl Müftülüğü’nü harekete geçirdi. İbadet özgürlüğü kapsamında çalışmalara başlayan müftülük, engelli vatandaşların camilere rahatça gelip ibadetlerini kolaylıkla yapabilmeleri amacıyla bir dizi kalıcı düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Şehir merkezinde pilot seçilecek camilerde ortopedik engelliler için de özel asansörlerin yanı sıra vaaz ve hutbelerde işitme engelliler için tercüman görevlendirilecek, görme engelliler için de kabartmalı Kur’ân-ı Kerîm hazırlanacak.


Samsun İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, tercüman görevlendirme dahil gelecek ay projelerinin büyük kısmını hayata geçireceklerini kaydetti. Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şubesi yönetim kurulu ve üyelerini ziyaret eden Müftü Yard. Doç. Dr. Öztürk, başlatılan projelerle ilgili çalışmaları anlattı.


Engellilerin camilere gidememesinin önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını söyleyen Yard. Doç. Dr. Öztürk, çalışma startını verdiklerini açıkladı. Müftülük binasına ve konferans salonuna asansörler yerleştireceklerini dile getiren Öztürk, “Hz. Peygamber, engelli kardeşlerimize ne hizmet götürmüşse onun varisi olarak biz de aynısını yapacağız. Kendi bünyemizde olan kurumları ve camileri engelli kardeşlerimize uygun hale getireceğiz. Camilerimizde duyma engelli vatandaşlarımıza yönelik özel eğitmen ve tercüman bulunduracağız. Vaazlarımızı ve hutbelerimizi onlara işaret diliyle anlatacağız.” dedi.




TOPLUM, ENGELLİLERE KARŞI BİLİNÇLENDİRİLECEK

İslÂmî ve insanî anlamda sorunları karşılıklı istişarelerle çözeceklerinin altını çizen İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Öztürk, “Camilerde kabartma Kur’ân-ı Kerîmlerden tutun da eğiticilere varıncaya kadar engelli kardeşlerimizin dinlerini tanımaları ve öğrenmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Camilerimizde ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri için özel bölümler yapacağız. Ayrıca Kur’ân-ı Kerîm, öğretme, tefsir sohbeti veya dini konularla eğitimler vereceğiz.


Bunun yanında engellilere karşı toplumdaki seviyenin yükseltilmesi için konferanslar düzenleyecek, hutbelerde ve vaazlarda cemaati bilgilendirici konular işleyeceğiz. Projeler üretip yerel yönetimlerle işbirliği hayata geçireceğiz. Yollarda yön kabartmaları yapıp tabelâlar dikeceğiz. Tercüman dahil önümüzdeki ay projelerimizin büyük kısmı hayata geçecek. Sonra da diğer tüm camileri tamamlayacağız.” bilgisini verdi.



Yeni Asya Gazetesi

Son dönemdeki Diyanetin faaliyetlerini takdir eder oldum.
Tebrik ederim...Cenabi Allah bu tür hizmetlerin devamini getirtsin.


Haberler

MollaCami.Com