Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


“Kardeş Aile” teşvik edilecek




DİYANET İşleri Başkanlığı, ilk müftülüklerine gönderdiği “Ramazan Hizmetleri” konulu yazı ile cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul aileler ile zengin aileler arasında “Kardeş Aile” uygulaması başlatmalarının teşvik edilmesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müftülüklere gönderilen 2012 Yılı Ramazan Hizmetleri konulu yazıya göre, Ramazan boyunca müftü, vaiz ve diğer din görevlileri huzurevi, hastane, hapishane, çocuk ıslahevi gibi yerleri ziyaret edecek. İhtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı, fakir ve engelli kimselerle ilgilenilecek, imkânlar ölçüsünde ihtiyaçları giderilmeye çalışılacak. Müftülüklerce imkanlar ölçüsünde iftar dâvetleri verilecek.

Bu dâvetlerde ihtiyaç sahipleri, yurtlarda barınan öğrenciler, Başkanlık emekli personeli, cami dernek ve vakıf yöneticileri, dinî ve hayrî hizmetlere destek veren hayırseverler, muhtarlar ve mahallî idarecilere öncülük verilecek. Talep edilmesi halinde iftar çadırlarında, kurum/kuruluş ve kişiler tarafından düzenlenen iftar programlarında konuşma yapmak, Kur’ân-ı Kerim okumak ve duâ yapmak üzere personel görevlendirilebilecek. Cami görevlilerinin, görev yerlerindeki yoksul aileler ile zengin aileler arasında Kardeş Aile uygulaması başlatmaları teşvik edilecek.


CAMİLERE GÖREVLİ TEMİN EDİLECEK
Yazıya göre, çeşitli sebeplerle görevlisi bulunmayan camilere imkanlar ölçüsünde görevli temin edilecek. Ramazan ayını tatil yörelerinde sahil sitelerinde ve yaylalarda geçiren vatandaşlar ile göçmen tarım işçilerinin ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri, çocuklarına yaz Kur’ân Kursu düzenlenebilmesi için prefabrik, çadır, mescit gibi gerekli tedbirler alınacak.


CAMİYE GELEN ÇOCUKLARA HOŞGÖRÜ GÖSTERİLMELİ

ÇOCUKLARIN camiye ve cemaate gelmeleri teşvik edilecek. Camiye gelen çocuklara karşı hoşgörülü, sevecen ve anlayışlı olmaları hususunda cemaat aydınlatılacak. Hazırlanacak olan “Ramazan Ayı Vaaz ve İrşat Programı”nda, selamın önemi, selâmın adabı, selâmlaşmayı yaygınlaştırmanın önemi, selâmın fert ve topluma kazandırdıkları, sevgi ve kardeşlik bağlamında selâm, çocuklara ve gençlere selâm bilincinin kazandırılması, insan ilişkilerinde selâmlaşmanın önemi konularına ağırlıklı olarak yer verilecek. İlahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, eğitim merkezî eğitim görevlileri, meslek dersleri öğretmenleri, din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmenleri, emekli müftü, vaiz ve liyakat sahibi imam hapitlerin müftülüklerce uygun görülecek camilerde; vaaz etme liyakatine sahip imam hatiplerin de kendi camilerinde vaaz etmeleri sağlanacak.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com