Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


“hırsızlar, karanlık ve loş ışıktan hoşlanır”

TATİLE çıkacak vatandaşlara da tavsiyelerde bulunan Şube Müdürü Özcan, evin birinci ve ikinci katlarındaki balkon kapısı ve pencerelerin sağlam demir ve korkuluk olmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Özcan, alınacak tedbirleri şöyle sıraladı: “Evinizden çıkmadan önce kapı ve pencerelerinizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz.

Değerli eşya ve mücevherlerinizi yanınıza alınız. Evlerinizi kısa süreli veya uzun süreli terk ettiğiniz zaman, evin bir lambasını açık bırakınız. Ayrıca bir radyoyu açık bırakarak ve sesini giriş kapısından düşük seviyede duyulacak şekilde ayarlayarak ayrılırsanız evde biri varmış hissi uyanacaktır.

Evinizin perdelerinin hepsini kapalı tutmayınız. Evde gündüz kimse yokmuş hissi uyandırmayınız.

Tatile gittiğinizde veya evinizden uzun süreli ayrıldığınızda posta kutusunun anahtarlarını komşunuza bırakmayı unutmayınız, hırsızlar öncelikle posta kutusu dolu olan daireleri seçeceğini unutmayınız.

Hırsızlar eve girdiklerinde önce yatak odalarını karıştırırlar, kıymetli eşyalarınızı evinizin daha değişik yerlerine saklayınız.

Apartman dahilinde komşunuza dahi gitseniz kapınızı kilitleyiniz, kesinlikle kapıyı çekerek çıkmayınız.

İkamet ettiğiniz apartman giriş kapısını devamlı kilitli tutunuz. Hırsızların karanlık ve loş ışıklı yerlerden hoşlandıklarını unutmayınız. Özellikle hırsızların girmesi için elverişli olan yerlerin mutlaka ışıklandırılmış olmasına özen gösteriniz.”


Açık pencereler hırsızlığı tetikliyor

MEVSİM normallerinin oldukça altında geçen bahar aylarından sonra sıcaklar her geçen gün biraz daha artıyor. Sıcakların başlamasıyla birlikte vatandaşların serinlemek amacıyla geceleri açık bırakılan kapı ve pencereler hırsızlara dâvetiye çıkarıyor.

Her yıl yaklaşık 250 bin hırsızlık vak′asının yaşandığı Türkiye’de, emniyet verilerine göre; evden hırsızlık olaylarında yaz aylarında bir artış yaşanıyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Himmet Özcan, “Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte gece uyurken kapı ve pencerelerin açık bırakılması, hırsızlık olaylarını tetikleyen en önemli etkendir. Serinleyeyim derken, malınızdan olmayın” uyarısında bulundu.


Meteorolojik verilerine göre, bu yaz çok sıcak olacak. Artan sıcaklara karşı vatandaşlar serinlemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Özellikle gece uyurken kapı ve pencerelerin açık bırakılması ise hırsızlık olaylarını tetikleyen en önemli etken olarak dikkat çekiyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Himmet Özcan, hırsızların özellikle müstakil evler ile apartmanların alt katlarını tercih ettiklerini bu sebeple vatandaşların kapı ve pencerelerin serinlemek amacıyla açık bırakılmamasını tavsiye etti.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com