Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İstediğin yere istediğin evi 4 saatte kur!





Depreme dayanıklı, 2 katlı villa tipi prefabrik konutlar 4 saat içinde istenilen araziye kuruluyor.

Bartın'da kurulu çelik konstrüksiyon firmasının ''Gündüzkondu '' projesi kapsamında oluşturduğu depreme dayanıklı çelik konstrüksiyonlu 2 katlı villa tipi prefabrik konutlar, 4 saat içinde istenilen araziye kurulabiliyor.

Özel Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren konstrüksiyon firması, 1999 depremlerinin ardından artan çelik minare, kubbe ve cami imalatının yanı sıra, çelik konstrüksiyondan yapılan prefabrik konut imalatına da başladı.

Firma, Van depreminin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın talebi üzerine 21 metre karelik 550 adet acil deprem konteyneri yaparak deprem bölgesine de ulaştırmıştı.

3 GÜNDE İMAL EDİLİYOR 4 SAATTE KURULUYOR

Firmanın Genel Müdürü Ramazan Çeliker, ''Gündüzkondu'' projesiyle geliştirdikleri konutlara ilişkin AA muhabirine bilgi verdi. Van'da yaşanan depremin ardından çelik ev üretimlerinin yüzde 80 arttığını aktaran Çeliker, prefabrik evlerin satışlarında, deprem güvenliği ve fiyatlardaki düşüş nedeniyle ciddi oranda artış yaşandığını kaydetti.

Çeliker, başta deprem, heyelan ve sel gibi afet zamanlarında olmak üzere, vatandaşların acil taleplerine cevap verebilmek için ''Gündüzkondu'' projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Çeliker, ''Bu uygulamamızla, fabrikamızda 3 günde imalatını yaparak hazır hale getirdiğimiz çelik konstrüksiyondan konutların montajını, istenilen arsa üzerine 4 saatte yapıyoruz. Yani, bugün 2 katlı villa görünümünde bir eve sahip olmak isteyen ve arsası olan bir kişi karar verdikten 4 saat sonra, evine eşyaları koyabilip, aynı gün geceyi bu evde geçirebiliyor'' diye konuştu.

"43 BİN LİRADAN SATILIYOR"

Depreme dayanıklı olmasının yanında yanmaz malzeme ve ısı yalıtımlı olarak imal edilen iki katlı villa görünümlü konutları, 43 bin liraya satışa sunduklarını ifade eden Çeliker, ''Gündüzkondu konutlarımızı, 'gecekondu' olarak tabir edilen, güvensizliğinin yanında görüntü olarak da göze hoş gelmeyen yapılara alternatif olarak ortaya çıkardık'' dedi.

Eşine sürpriz yapacak bir kişinin ''Ev aldım az sonra getirip kuracaklar' diyebileceğini anlatan Çeliker, elektrik ve su tesisatının yanı sıra, iç ve dış boyasından mutfak dolabına, tuvaletinden banyosuna kadar her şeyi hazır olan villaların, isteğe göre verandalı veya verandasız 4 parça halinde montajladıklarını da sözlerine ekledi.

Samanyolu Haber

Türkiyenin önü açıldı Hızla gelişiyor Büyüyor bunun için eskinin Hortumcu ve İşbirlikçi kadroları Delleniyor...
Allah emeği olanların cümlesinden RAZI olsun inşaallah


Haberler

MollaCami.Com