Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İmamdan örnek proje




Konya'da vakit namazlarını aksatmadan camide kılarak verilen puanları toplayan 2 çocuğa dizüstü bilgisayar ve bisiklet hediye edildi.

Konya'nın merkez Meram ilçesi Hadimi Mahallesi Demirgeçit Camii’nde imamlık yapan Eyüp İpek, örnek bir projeyle mahalle çocuklarının camiye devam etmesini sağladı. İmam İpek, vakit namazlarında camiye gelen çocuklara puan vermeye başladı. Namazlarını aksatmadan 1 ay boyunca camiye giderek kılan çocuklar içinden en fazla puanı toplayan 2 çocuk ödüllendirildi.

Demirgeçit Camii imamı Eyüp İpek, proje ile çocukları camiye alıştırarak Kur'an-ı Kerim, tefsir ve ilmihal dersleri ile dini bilgilerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Sabah namazına katılan bir çocuğa 20 puan olmak üzere diğer vakit namazlarında da puanlar vererek çocukların cemaatle namaz kılmasını sağladıklarını belirten İpek, yetişkinler için sohbet programları organize edildiğini anlattı. İpek, “Cumartesi akşamları camide sohbetlerimiz oluyor. Ayrıca pazar günleri sabah namazı sonrası cemaate süt ve simit ikramımız oluyor. Normalde pazar günleri ortalama 15-20 cemaatimiz varken, şimdi bu sayı 70'e ulaştı" diye konuştu.


1 YIL 5 VAKİT NAMAZ KILAN ÇOCUK UMREYE GİDECEK

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da, uygulamaya destek olarak 1 ay süresince camiye devam hususunda birinci seçilen Tunahan Tutar'a dizüstü bilgisayar, ikinci olan Şefik Ünal'a da bisiklet hediye etti.

Başkan Kalaycı, caminin imam hatibi tarafından başlatılan uygulamanın takdire şayan bir proje olduğunu ifade ederek, “Projeyi duyunca çok hoşumuza gitti. Küçük yaştaki yavrularımızın sabah namazını dahi aksatmadan camide kılmaları bizi çok duygulandırdı. Projeyi başlatan hocamıza, onlara destek olan mahalle sakinlerimize ve yavrularımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu projenin 1 ayla sınırlı kalmamasını isteyen Kalaycı, 1 yıl boyunca 5 vakit namazını aksatmadan camide kılan 1 çocuğu umreye gönderme sözü verdi.

Memurlar.net


Haberler

MollaCami.Com