Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yasaklı anneler




Anneler Günü dolayısıyla Eğitim-Bir-Sen′ce yapılan basın açıklamasında “İnancı gereği başını örten annelerin ve bütün kadınların TBMM’de milletin temsilcisi olma hakları gasp edilmiştir. Keza çalışma hayatında da ‘kamusal alan’ diye üretilen düzmece yalan yüzünden kıyafet dayatması ile karşılaşmaktadır. Evlâtlarını vatan için şehit veren anneler baş tacı edilmesi gerekirken, giyim kuşamlarından dolayı ne yazık ki, hâlâ bazı kapılardan içeri girememekte ve geri çevrilmektedir" denildi.

BAŞÖRTÜSÜ AYRIMCILIĞI BİR AN ÖNCE SONA ERDİRİLMELİ

Anneler Günü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topçuoğlu da, kadına yönelik pozitif ayrımcılık hakkının her alanda gözlemlenebilir olmasını beklediklerini söyledi. Kadınların çalışma hayatında başörtüsü ve inançlarından dolayı mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Topçuoğlu, başörtüsüyle ilgili düzenlemenin toplumsal hoşgörüyü sarsmayacak şekilde düzenlenmesini beklediklerini de söyledi.

Yasaklı anneler, özgürlük İstiyor

EğİTİM-Bir-Sen, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, giyim kuşamlarından dolayı hala bazı kapılardan içeri giremeyen annelerin bulunduğuna dikkat çekerek, “Yeni anayasada kadınlara yönelik ayrımcılığı sona erdirecek bir düzenleme yapılarak, Türkiye bu utançtan kurtarılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Kitle iletişim yayıncılarının sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “İnsanlığın en kutsî varlığı olan anne, bir kısım yozlaşmış nesil tarafından yük olarak görülmekte ve kimsesi yokmuş gibi huzur evlerinde huzursuzluğa terk edilmektedir. Batı kültürünün ruhunu yayan TV dizileri, film ve rol modeller adeta ailenin temeline dinamit koymakta, ahlakî çöküşün dip noktasını yaşayan toplumların sorunlarıyla bizleri karşı karşıya getirmektedir” denildi.

“Gücü elinde bulunduran elit bir kesimin, inancımız ve medeniyet değerlerimizle yıllardır kavga ettiği” kaydedilen açıklamada, “halka rağmen dayatılan yasal düzenlemelerden dolayı annelerimiz ve kadınlarımız yıllardır ayrımcılığa maruz kaldığı ve bunun devam ettiği” dile getirildi.

TÜRKİYE, BU UTANDIRAN YASAKTAN KURTULMALI

Açıklamada ayrıca şunlar dile getirildi: “İnancı gereği başını örten annelerin ve bütün kadınların TBMM’de milletin temsilcisi olma hakları gasp edilmiştir. Keza çalışma hayatında da ‘kamusal alan’ diye üretilen düzmece yalan yüzünden kıyafet dayatması ile karşılaşmaktadır. Dahası, yüreğinin en önemli parçası evlâtlarını vatan için şehit veren anneler baş tacı edilmesi gerekirken, giyim kuşamlarından dolayı ne yazık ki, hâlâ bazı kapılardan içeri girememekte ve geri çevrilmektedir. Bütün kadın çalışanların kılık kıyafet dayatmasıyla karşılaşmasına neden olan yasal engeller bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Ayrıcalık, annelerin korunması ve kollanmasında da kendini göstermelidir. Yeni anayasada kadınlara yönelik ayrımcılığı sona erdirecek bir düzenleme yapılarak, Türkiye bu utançtan kurtarılmalıdır.”

RECEP GÖREN-ANKARA

YASAK SONA ERMELİ

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topçuoğlu, kadına yönelik pozitif ayrımcılık hakkının her alanda gözlemlenebilir olmasını beklediklerini söyledi.
Anneler Günü sebebiyle Memur-Sen Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Topçuoğlu, bu kapsamda kadınların çalışma hayatında kadınların başörtüsü ve inançlarından dolayı ihmale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Başörtüsüyle ilgili düzenlemenin toplumsal hoşgörüyü sarsmayacak şekilde yapılmasını beklediklerini belirten Topçuoğlu, bunu biran önce yapılmasını istedi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde “Herkesin, kendisinin ve ailesinin sağlığı ve iyi yaşaması için yeterli yaşama standartlarına sahip olma hakkı vardır” hükmünün yer aldığına dikkat çeken Topçuoğlu, bu kapsamda kadınların çalışma hayatında kadınların başörtüsü ve inançlarından dolayı ihmale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Başörtüsüyle ilgili düzenlemenin toplumsal hoşgörüyü sarsmayacak şekilde yapılmasını beklediklerini belirten Topçuoğlu, bunu bir an önce yapılmasını istedi. Topçuoğlu, şöyle devam etti:

“Gerek başörtüsü sorununun, gerek kadınlarla ilgili her türlü sorun ve düzenlemelerin ve gerekse de çıkarılmış olan yeni yasanın olumlu hükümlerinin uygulamadaki hararetli takipçileri olan Memur-Sen Konfederasyonu Kadın Komisyonları olarak bütün annelerimizin ‘Anneler Günü kutlu olsun’ demekteyiz.” Arife Topçuoğlu, son günlerde kadına yönelik yaşanan şiddet olaylarını da kınadı. Topçuoğlu, “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun” ile kadına bazı hukukî ve fiilî imkânlar tanındığını hatırlattı.

Fatih Karagöz- Ankara


Annelerimiz hayatın vazgeçilmez değerleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, annelere kendilerini geliştirmeleri için en iyi imkânların sunulmasının, toplumsal hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanmasının, esasen çocuklara, ülkenin yarınlarına destek vermek ve sahip çıkmak anlamına geleceğini bildirdi.

Gül, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, varlıklarıyla şefkat dolu yürekleriyle hayatın vazgeçilmez değerleri olan annelerin Anneler Günü’nü kutladığını belirtti. Sonsuz bir sabrın ve hoşgörünün, sınırsız ve şartsız bir sevginin, özverinin, sıcaklığın, iyiliğin, güzelliğin, hoşgörünün ve merhametin timsali annelerin, en önemli güven ve güç kaynağı olduğunu vurgulayan Gül, mesajında ‘’Sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisi şüphesiz anne sevgisidir. Annelerimizden gördüğümüz karşılıksız sevgi, hayat boyu bizlere rehberlik edecek yüceliktedir’’ ifadelerine yer verdi.

Anne, ailenin temel direğidir

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınlarına ve annelerine gereken değeri vermeyen toplumların, medeniyet yarışında geri kalmaya mahkum olduklarını belirterek, ‘’Annelerimiz ailenin temel direği olduğu gibi ellerinin hamurunu iş dünyasına bulaştırdığında da toplumun ve üretim gücümüzün dinamikleridir aynı zamanda’’ dedi.

Hisarcıklıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, anne sevgisinin hiçbir şeyle mukayese edilemeyeceğini belirterek, dünyayı kurtaracak sevgi ve güzelliğin kaynağının anneler olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, sağlıklı, başarılı ve dürüst bir toplum yapısının ancak temele anne ve çocuk sevgisini koyarak inşa edebileceğini vurguladı.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com