Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Artık e-tapu dönemi başlıyor

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ile tapu sahipleri, tapunun bulunduğu ilçeden veya ilden değil, başka bir ilden veya ilçeden de tapusunu verip alabilecek.

Başka ilden veya ilçeden tapu alınabilecek

Tapu ve kadastro çalışmaları ile bilgilerinin ‘’Çok Amaçlı Arazi Bilgi Sistemine’’ dönüştürülmesinin amaçlandığı, mülkiyet verilerinin ilgilileriyle paylaşıldığı Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projesi tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2001 yılında başlatılan TAKBİS projesi kapsamında yurt genelindeki bütün tapu kayıtları sayısal ortama aktarıldı.


Merkezi veritabanına aktarılan kayıtlarla bütün tapu müdürlüklerinde TAKBİS ortamında online hizmet verilmeye başlandı.

Bakanlığın hazırladığı projeyle, taşra birimlerinde vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için online randevu yazılımı geliştirildi. Vatandaşlar artık tapu dairelerine gitmeden tapu işlemleri için sıra alabilecekler.

Tapu müdürlüğüne internet üzerinden yapılan başvurudan sonra başvuruyu alan müdürlüğün ilgili personeli vatandaşın cep telefonuna işlemin başladığına, harç dekontlarının hazır olduğuna ve imza aşamasına gelindiğine dair kademeli olarak kısa mesaj yollayacak.

Uygulamayla vatandaşın müdürlüklerde beklemesi ve zaman kaybının önlenmesi amaçlanıyor.

Vatandaş memnuniyetinin sağlanması ve taleplerin, şikâyetlerin iletilebilmesi için ‘’Alo Tapu-Kadastro Hattı’’ da (444 TAPU veya 444 82 78) oluşturuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şunları kaydetti: ‘’Türkiye’de tapu sahipleri, tapunun bulunduğu ilçeden veya ilden değil, başka bir ilden veya ilçeden de tapusunu verip alabilecek.

Örneğin Edirne’de yaşayan bir vatandaş Kars’ta bulunan arsasını satmak için yüzlerce kilometre yol gitmeyecek. İnsanlarımız evinden, bilgisayardan, e-devlet şifresi ile kimlik numarasını girmek suretiyle Türkiye’nin herhangi bir yerindeki, kendisine ait olan gayrimenkulün bilgilerini öğrenebilecek.’’


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com