Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Başörtü yasağına tuhaf gerekçe

Staj yapmak için MAN Fabrikasına başvuran Büşra Nur Uslu′nun talebinin, başörtülü olduğu için reddedildiği haberi üzerine MAN’dan yapılan açıklamada, red cevabının gerekçesi “Başörtüsü üretim esnasında duymaya engel oluyor” iddiasına dayandırıldı.

MAN’dan başörtüsü yasağına tuhaf gerekçe

Konya Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerinden Büşra Nur Uslu, staj yapmak için başvurduğu MAN

Fabrikası’nda, isteği başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedildi. Bu olayın Sentezhaber’de yer alması üzerine MAN; ‘Başörtüsünü üretim esnasında duymaya engel’ olarak teşkil ettiği için kabul edilmediği açıklamasında bulundu. "Bir başörtüsü skandalı da MAN’dan"haberi üzerine MAN kamuoyu açıklamasında bulundu.

Açıklamada gerekçe olarak; “üretim yerlerinde duymaya engel teşkil olunan hiç bir aksesuara izin verilmediği” ifadesine yer verildi. Uslu’nun başvurusu; “Staj evraklarınızı alamam. Yönetim Kurulumuzun aldığı karardan dolayı bu kıyafetinizle bu tesislerde staj yapamazsınız” gerekçesiyle reddedilmişti. Kamuoyunda yer alan haberler üzerine MAN bir açıklama yapma gereği duydu.

Açıklamada; idari kısma başörtülünün alındığı, üretim kısmına ise başörtülülerin alınamayacağı ifadesi yer almaktadır. Açıklamanın başka bir yerinde ise, Büşra Nur Uslu’ya istisnaî durum uygulanacağı belirtilerek “İdarî ofislerde staj yapabilir” denmesi kafaları karıştırdı.


Yeni Asya Gazetesi

Demekki o kadar küçük ses ki başörtüye takılıyor, baş örtüsünden kulağa gidemiyor. Demekki o kadar küçük.

Eyy Allahım sundukları gerekçeye bak.
Direk başörtülüsün almıyorum de böyle saçma sapan gerekçeler sunup insanları geri zekalı yerine koyma.
Allah akıl fikir versin.

doğru söylemiş.. başörtüsü sese engel olduğu kesin ama şeytanın sesine :)


Haberler

MollaCami.Com