Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Depremde ayakta kalmanın şartı beton

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hulusi Özkul, hazır betonun üretim sürecinden dökümüne kadar tüm yönleriyle denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Afet yönetmeliği ile ilgili yasalar gereğince Türkiye’de 1. ve 2. derece deprem bölgelerinde C20 sınıfının altında beton kullanımı yasaklanırken, şartlara uygun hazır beton üretimi büyük önem taşıyor.


Konunun önemine dikkat çekmek isteyen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, ‘Taze ve Sertleşmiş Beton Özellikleri’ konulu seminer düzenledi.


Seminerde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hulusi Özkul, hazır betonun üretim sürecinden dökümüne kadar tüm yönleriyle denetlenmesi gerektiğine dikkat çekti.


Bayındırlık Bakanlığı tarafından 2011 Temmuz ayından bu yana beton sektörüne G işaretlemesi zorunluluğu getirildiği bilgisini veren Özkul, belgeye sahip olmanın yanında, belgeyi veren firmaların da sıkı denetim altında tutulması gerektiğini ifade etti.

Özkul, “Belgeli beton almak önemli, betonda ucuza kaçmamak gerekir. Hazır beton da numune değil, üretim süreci sıkı kontrol altında olmalı.

Beton ne kadar kaliteli olursa olsun, uygulaması da bir o kadar önemli. Bu da ancak inşaat sektörünün kalifiye çalışanlara sahip olmasıyla mümkün olabilir.” dedi.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com