Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Haset!

Hz. Zübeyr (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Size ümem-i kadime hastalığı sirayet etti: Bu, hased ve buğzdur. Bu kazıyıcıdır. Bilesiniz; kazıyıcı derken saçı kazır demiyorum. O dini kazıyıcıdır. Nefsimi kudret elinde tutan Zât-ı Zülcelâl'e yemin ederim, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi: Aranızda selâmı yaygınlaştırın."


İbnu Mes'ud (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şu iki kişi dışında hiç kimseye gıbta etmek caiz değildir: Biri, Allah in kendisine verdiği hikmetle hükmeden ve bunu başkasına da öğreten hikmet sahibi kimse. Diğeri de Allah'ın kendisine verdiği malı hak yolda sarfeden zengin kimse."



[b]İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "İki kişiye karşı hased caizdir: Birincisi o kimsedir ki, Allah kendisine Kur'ân-ı Kerim'i nasib etmiştir, o da onu, gece ve gündüz boyu ikame eder. İkincisi de o kimsedir ki, Allah Teâla ona mal vermiştir de o da gece ve gündüz (hak yolda) infak eder."




[color=maroon]Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Hased (çekememezlik) hayırları yer bitirir, tıpkı ateşin odunu yeyip tükettiği gibi. Sadaka hataları söndürür, tıpkı suyun ateşi söndürmesi gibi. Namaz, mü'minin nürudur. Oruç ateşe karşı perdedir."


kütübü sitte

güzel paylasim icin sagol kardesim

teşekkürler.. Allah razı olsun.

[quote]Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi: Aranızda selâmı yaygınlaştırın."






Bu sözün anlasilmasinin yasanilmasini cok isterdim.Hala iman edenlerin diger iman eden kardeslerine düsmanca yaklasimini anlamiyorum.
Rabbim bizi birbirimizi sevmeyi kolaylastir.

yorumda bulunan tüm kardeşlere teşekkürler...

bu güzel duaya amin melissa kardeşim...

Allah razı olsun düşseli kardeşim,sizin sayenizde unuttuklarımızı hatırladık.Elinize,emeğinize sağlık...

rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim...

her din kardeşimiz için herşeyin en iyisini istememiz duasıyla..


Allah razı olsun düşseli kardeşim,sizin sayenizde unuttuklarımızı hatırladık.Elinize,emeğinize sağlık...


güzel paylasim icin sagol kardesim


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com