Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kuranı kerim okumanın fazileti

Muaz bin Cebel Hz. den rivayet edilen bir hadisi şerifte Kuranı Kerim hakkında şöyle buyurur Mübarek Peygamberimiz;


Kıyamet günü Kuran ehli çağrılır. Herbirine tac takılır. Her tacın yetmişbin rüknü vardır. Herbir rükünda kırmızı yakut vardır. Günlerce gidilecek uzak mesafelere ışık verir. Sonra ona "razı oldun mu?" denir. "Evet" der. Daima onunla olan iki melek -ki kiramen, katibin melekleridir- "Ya Rabbi daha fazla ver" derler. Allahü teala o kuran ehli kimseye "keramet elbisesini giydirin" buyurur. giydirirler. sonra yine "razı oldun mu?" denir. evet der. iki melek yine "ya rabbi ziyade et" der. Kuran ehline "sağ elini aç" denir. Allahü tealanın rıdvanından doldurulur. solunu aç denir. Huld den doldurulur. sonra "razı oldun mu?" denir. o kimse "evet " der. yine iki meleği "ya rabbi ziyade et" der. Hak teala ona Güneş gibi nur verir. Yetmiş bin melek onu cennete uğurlar.Kuran ehli rabbini tesbih ve tenzih eder.

Kuran ehli kimseye okuduğu her harf için bir hasene, her hasene için bir derece verirlir. İki derece arası yüz senelik mesafedir. Sonra sahibi Kurana; "dünyada okuduğun gibi tertil ve rikkat üzere oku! ve yüksel! Menzilin, okuyacağın son ayetin yanındadır." denilir. Okur ve yükselirr. Nihayet Kuranı Kerim onu inciden yapılmış bir odaya götürür. O odanın altından yetmişbin kapısı vardır. Meyvaları, nehirleri, hizmetçileri, hanımları vardırr. Orada gözlerin görmediği, kulakların işitmediği, insanın hatrına gelmeyen nimetler bulunur. Birinci kapıdan yetmişbin melek girer. Hepsi güzel yüzlüdür. güzel kokuludur. Hepsinin elinde birer hediye vardır. Ve herbiri " Allahü tealanın sana selamı vardır, ve bu hediyyeyi de sana gönderdi" derler. . Ve "sabrınıza karşılık size selam olsun" ayetini okurlar. Sonra ikinci kapıdan yüzkırk bin melek girer. Herbirinde rablerinin birer hediyyesi vardır. Evvelki kapıdan girenlerin söylediği gibi söylerler. Üçüncü kapıdan ikiyüzseksen bin melek gelir. Böylece her kapıdan bir öncekinin iki katı kadar melaike gelir.

Sonra bu Kuran ehli olan kimsenin ebeveyni getirilir.Bunlara evlatları sebebiyle çok ikram olunur. Bunlar " bize neden bu ikram olunuyor " diye sorarlar. Çocuğunuza kuranı kerim öğrettiğiniz için, denir.



Bu hadisi şerifi MENZİLİN OKUYACAĞIN SON AYETİN YANIDIR... kısmından sonrası için Ebu ümametil Bahili 'nin rivayeti şöyledir;

Mümine cennete girdiği vakit oku ve yüksel denir. Dünyada okuduğu gibi okur. Yavaş okuyorsa yavaş, hızlı okuyorsa hızlı okur. Okuduğu veya başkasına öğrettiği her ayeti kerime için bir derece vardır. Kuranı kerimin yarısına, üçte birine , dörtte birine gelince ve cennete girince kendisine ; "sağ elinle al" denilecek alacak, sonra "sol elinle al " denilecek, alacak. "Ne aldığını biliyor musun " denilecek. Hayır , diyecek. Sonra ona "sen Huld ü yani ebediliği aldın" denilecek.


(şir'atül islam)
mollacami.net/laleee

Teşekkürler.Allah şefaatından mahrum etmesin

amin inşallah kardeşim :)


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com