Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Furkan Suresinin Muhatabı Olmaya Var Mısın?‏




O rahmanın kulları ki, yeryüzünde alçak gönüllü olarak yürürler; cahiller kendilerine sataştıkları zaman, selam derler. (Furkan 63)

İblisi cennetten çıkaran kibri, fayda vermeyen gösterişi bir tarafa bırakıp, vakarlığı, mütevazılığı yoldaş edinmeye var mısın? Kulağına gelen sataşmalara sağır olmaya, kim ne derse desin selam etmeye var mısın?

Onlar ki rab’leri için gece vakitlerinde secdeye kapanarak ve kıyama durarak ibadet ederler. (Furkan 64)

Verilen geceyi sana en çok kıymet verenle geçirmeye, cenneti kesin olduğu halde ayakları şişen sevgili gibi kıyama durmaya var mısın?

Onlar ki “ey rabbimiz!” diye yalvarırlar, “cehennem azabını bizden uzaklaştır; azabı çok korkunçtur!”(Furkan 65)


Hayırsız bir işe koyulacağın vakit korunmak için yalvardığın cehennem azabını hatırlamaya ve işini hayra yöneltip hicret sevabı almaya var mısın?


Onlar ki bir harcama yaptıklarında, ne savurganca davranırlar ne de cimrilik ederler; bu ikisi arasında orta bir yol tutarlar.(Furkan 67)

Allah yolunda verirken muhtaç duruma düşürmeden, tutkusuzca, sakınmadan infak etmeye var mısın?

Onlar ki Allah ile birlikte başka bir tanrıya kulluk etmezler; haklı bir gerekçeye dayanmadıkça, Allah’ın kutsal ve dokunulmaz kıldığı bir cana kıymazlar ve asla evlilik dışı ilişkilere yönelmezler. Her kim bunları yaparsa, günahını çekecektir!(Furkan 68)

Şirkten uzak durmaya, elinle veya dilinle cana kıymamaya, yaratılanı yaratandan ötürü sevmeye, şehvetsiz şefkat göstermeye var mısın?

Onlar ki yalana şahit olmazlar boş ve yararsız işlerle karşılaştıklarında, edepli ve onurlu bir tavırla oradan uzaklaşırlar.(Furkan 72)

Birisi gelip kulağına birisini fısıldadığında bu sözlerin faydasızlığını aklına getirip, doğrulunda şüphe bulunan ortamı terk etmeye var mısın?

Onlar ki rablerinin ayetleri kendilerine hatırlatıldığı zaman, onlara karşı kör ve sağır kesilmezler.(Furkan 73)

İmanını zedeleyen sözleri barındıranlardan ruhunu çekip alarak, kuranın serinlik veren makamını öğrenmeye, emirlerini okuyup, yerine getirmeye var mısın?


Onlar ki ey yüce rabbimiz diye yalvarırlar bize gözümüzün aydınlığı olacak eşler ve çocuklar bahşet ve bizi sakınan kimseler için öncü kıl!(Furkan 74)


Yalvarıp yakarmaya, isteğini yalnızca vermek isteyene arz etmeye, onun bunun öncüsü değil de sakınanların öncüsü olmaya var mısın?

İşte onlar, sabrettiklerinden dolayı, ödüllendirilecek ve orada sağlık ve esenlik dilekleriyle karşılanacaklar.(Furkan 75)


Bu müjdenin ilgilisi olmaya, karşılanacağın dilekleri aklına getirip de sabra sığınmaya, sabrı sağlamaya var mısın?

(Ey Muhammed) de ki “duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin? Siz yalanladınız öyleyse azap yakanızı bırakmayacak.”(Furkan 77)

Rabbinin katında ehemmiyetli olmaya, yalanlayanların ve yalanların değil ayetlerin, Furkan suresinin muhatabı olmaya var mısın?

V A R I M

Paylasim icin tesekkürler


V A R I M


bende

Allah celle celauhu razı olsun kardeşim. İnşallah biz de VARIZ.


Kur'ân-ı Kerîm ve Tefsir

MollaCami.Com