Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tefekkür ayetleri

Al-i İmran / 191. Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) 'ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru !


Ankebut / 20. De ki: Yeryüzünde gezip dolaşın da, ilk baştan nasıl yaratmış bir bakın. İşte bundan sonra (aynı şekilde) ahiret hayatını da yaratacaktır. Gerçekten her şeye kadirdir.


Al-i İmran / 137. Sizden önce nice (milletler hakkında) ilâhî kanunlar gelip geçmiştir. Onun için, yeryüzünde gezin dolaşın da ('ın âyetlerini) yalan sayanların âkıbeti ne olmuş, görün!


Bakara / 266. Sizden biriniz arzu eder mi ki, hurma ve üzüm ağaçlarıyla dolu, arasından sular akan ve kendisi için orada her çeşit meyveden (bir miktar) bulunan bir bahçesi olsun da, bakıma muhtaç çoluk çocuğu varken kendisine ihtiyarlık gelip çatsın, bahçeye de içinde ateş bulunan bir kasırga isabet ederek yakıp kül etsin! (Elbette bunu kimse arzu etmez.) İşte düşünüp anlayasınız diye size âyetleri açıklar.


Casiye / 13. O, göklerde ve yerde ne varsa hepsini, kendi katından (bir lütfu olmak üzere) size boyun eğdirmiştir. Elbette bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır.


Haşr / 21. Eğer biz bu Kur'an'ı bir dağa indirseydik, muhakkak ki onu, korkusundan baş eğerek, parça parça olmuş görürdün. Bu misalleri insanlara düşünsünler diye veriyoruz.

Teşekkürler kardeşim. Emeğiniz için. Ve lakin Ayetlerin bazıların da elif lam'lar ve bazı yerleri yazılış hatası var düzeltirseniz iyi olur kardeşim

Uyarınız için teşekkürler kardeşim. O zaman şimdi ayetlerin arapça yazılı kısımlarını kaldırıp. Düzelttikten sonra tekrar ekleyelim.

RAHMAN razı olsun ellerinize sağlık..


RAHMAN razı olsun ellerinize sağlık..


RAHMAN razı olsun ellerinize sağlık..


Kur'ân-ı Kerîm ve Tefsir

MollaCami.Com