Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Anlayabildiklerimiz

[size=13pt][font=Verdana][color=purple]Bir kişi Resûlellah (s.a.v)e gelerek şöyle dedi.
Ya Resûlellah Bir gece rüyâmda (yerle gök arasında) bir bulut gördüm ki (ondan yere) yağ, bal yağıyordu. Halkın da bu yağdan, baldan avuç avuç aldıklarını gördüm. Kimi çok, kimi az topladı. Bu sırada yerden göğe bir ip uzandığını gördüm. Ardısıra da gördüm ki, yâ Resûlallah Sen o ipi tutub yukarı (göğe doğru) yükselddin. Sonra o ipi başka bir kimse tuttu, o da yükseldi. Sonra başka bir kimse daha tutub bu (üçüncü kimse) de yükseldi. Sonra (dördüncü) birisi tuttu. Fakat bu defa ip koptu. Sonra ip bağlanıp bitişti.

Bunun üzerine, Ebû Bekir Yâ Resûlallah Babam, anam sana kurban olsun, vallahi beni bırakıp her halde müsâade ediniz de bu rüyâyı ben tabîr edeyim, dedi. Resûl-i Ekrem de Haydi tabîr et Diye izin verdi ve Ebû Bekir efendimiz şöyle yordu.
Bu zâtın gördüğü bulut İslâm`dır. Ondan yağan yağ, bal Kur`ân`dır. Onun halâvetinden çok veyâ az (derece-i isti`datlarına göre müslümanlar) müstefîd olacaklardır. Gökten yere erişen ip de üzerinde bulunduğun hak ve adâlet ipidir. Sen de onu tutuyorsun. Allah da Seni yükseltiyor. Senden sonra o hak ve adâlet ipini başka birisi tutacak ve o iple yükselecek. Sonra başka birisi daha tutacak, o da yükselecek. Sonra bir kimse daha tutacak. Fakat ip kopacak, sonra onun için bağlanıp o da yükselecek diye devam ediyor Hadis-i Şerif.

Şöyle bir düşündüğümüzde her Hadis-i Şerifde olduğu gibi burdada bizlere mesaj var. İslam'ın yükseleceğini zaman zaman zorluklarla karşılacağı haber verilmektedir. O günden bu günedek islam dinimizde hep böyle gelmiştir. Şimdi Efendimiz (sav)i kabul etmeyip normal, sıradan insandır diyenlere sormak lazım bu Hadis-i Şerifi. Kaldı ki bu anlatılan Hadis-i Şerif bir rüyanın tabiri. Tabiri böyle ise Efendimizin hayatında bilfiil kendisinin yaşayıp emrettiği emirlerini, nehiylerini, sünnetlerini yapmak nasıl bir mükafât verir. O halde Az cümle Hadis-i Şeriften anlaşılan ve bize düşen vazife Emir bil marûf ve nehî anil münker'lere dikkat etmekdir. Cenab-ı hak son nefes ve son nefesde dahil İman, İslam, Kurân yolundan ayırmasın...Amin (mollacami.net//ücharfbeşnokta)

Ellerinize sağlık kardeşim..

Mevla bizleri Amil olabilmeyi nasip eylesin inş.........


Ellerinize sağlık kardeşim..

Mevla bizleri Amil olabilmeyi nasip eylesin inş.........

Cenab-ı hak son nefes ve son nefesde dahil İman, İslam, Kurân yolundan ayırmasın...Amin

Amiin kardeşim,Allah razı olsun.

Amin kardeşim, Allah razı olsun

Cümlemizden razı olsun...
Okuyan gözlere sağlık...


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com