Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hergüne bir hadis-i şerif

Ravi: Hz. Abdullah İbnu Büsr es'Sülemi(r.a.)
Abdullah İbnu Büsr es'Sülemi, kızkardeşi es-Samma (ra)'dan naklediyor: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cumartesi günü oruç tutmayın, ancak Allah'ın size farzettiği şeyde o gün oruç tutarsınız. Biriniz yiyecek nev'inden bir şey bulamaz da sadece üzüm (asması) kabuğu veya bir ağaç çöpü bulacak olsa onu ağzından çiğnesin (ve yine de cumartesi günü oruçlu olmasın)." (Ebu Davud hadisin mensuh olduğunu söylemiştir. Tirmizi de hasen demiştir)

Kaynak: Ebu Davud, Savm 51, (2421); Tirmizi, Savm 43, (744); İbnu Mace, Sıyam 38, (1726)

Ravi: Hz. Ömer(r.a.)

Lakabı Hımar olan bir adam vardı. Bu zat zaman zaman Resulullah (sav)'ı güldürürdü. Hz. Peygamber bu adamı, içki sebebiyle dövdürmüştü. Bir gün yine içki suçuyla getirildi. Resulullah emretti, celde uygulandı. Cemaatten birisi: "Allah'ım şu adama lanet et! Kaç sefer içki sebebiyle getirildi, bir türlü ıslah olmuyor" diye beddua etti. Resulullah ş (sav): "Ona lanet etmeyin. Allah'a yeminle söylüyorum, bu adam hakkında bildiğim bir şey varsa o da Allah ve Resulü'nü (samimiyetle) sevmiş olmasıdır" buyurdu. (Ebu Davud'da, Ebu Hüreyre (ra)'den kaydedilen bir rivayette: "Böyle söylemeyin, fakat şöyle deyin: "Ey Allahım, ona rahmet et, onun taksiratını affet!" buyurmuştur.)

Kaynak: Buhari, Hudud 5

Ravi: Hz. Ömer(r.a.)

Lakit (buluntu) hürdür (ölünce) malı da beytülmale aittir. Şaibe de böyledir [hürdür]" buyurdu. [Rezin tahric etmiştir. (Hadisi Buhari muallak olarak kaydetmiştir: Feraiz 19.)]

Kaynak: Rezin

Ravi: Hz. Muhammed İbnu Ebi Harmele(r.a.)

Zeyneb Bintu Ebi Seleme ölmüştü, o sırada Medine valisi Tarık idi. Sabah namazından sonra cenazesi getirildi ve Baki mezarlığına konuldu. Tarık, sabah namazını alaca karanlıkta kılardı. İbnu Ömer (ra) cenazenin sahibine: "Cenazenizin namazını ister hemen kılın, isterseniz güneşin yükselmesine kadar te'hir edin" dedi.

Kaynak: Muvatta, Cenaiz 20, (1, 229)

sevgili mevra kardeşim, hergüne bir hadisi şerif ekleme düşünceniz çok güzel.
teşekkür ediyorum bunun için ama bu başlık bölümümüzde daha önceden açıldığı için
isterseniz oradan ekleyelim hadisleri.


=> Mevcut başlık için tıklayın

sağolun sayın umut kardeşim..


sağolun sayın umut kardeşim..


rica ederim mevra kardeşim, yollayacağınız hadisi şerifleri bekliyorum ;)


sağolun sayın umut kardeşim..


eline emeğine sağlık ..


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com