Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çile tohumları neşvü nema buluyor

Çilekeş mü’minlerden Habbab b. Eret (r.a) anlatıyor: Rasûlullah (s.a.v) Kâbe’nin gölgesinde hırkasına büründüğü bir sırada ona sıkıntılarımızı anlattık, şikâyette bulunduk. O’na:

- Bizim için Allahtan yardım dilemez misin? Bizim için dua etmez misin? dedik. Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu:

-"Sizden öncekiler neler çektiler? Onlardan her birbiri için yerde çukur kazılıyor, o çukura atılıyor, sonra testere getiriliyor, testere başına konuluyor, vücudu iki parçaya bölünüyor, vücudu demir taraklarla taranıp eti bir yana kemikleri bir yana ayrılıyor, ama bu durum yine onları dininden döndürmüyordu. Allah’a yemin olsun ki, Allah bu dini mutlaka tamamlayacaktır. San’adan kalkan bir yolcu Hadramût’a gidecek, bu yolculuk esnasında Allah’tan başka hiçbir kimseden ve koyunlarına saldıracak kurttan başka hiçbir şeyden korkmayacaktır. Fakat siz acele ediyorsunuz."

Allahın davası Allah'ın nuru elbetteki tamamlanacaktır.bizlere düşen dini islamul mübinin devam ve bekası olan emri bil maruf ve nehyi anil münker vazifesini hakkıyla eda edebilmektir.Ama bizler bu kutlu yolda hizmet etmeye çalışırken başımıza gelen en ufak bir musibette köstekliyoruz.başımıza gelen en ufak bir musibette sitem etmeye başlıyoruz.Allah'ın davasının yerde kalmasını istemiyorsak emri bil maruf vazifesini hakkıyla yerine getirmeliyiz.

Rabbim islamı yüceltsin.bizlerede aşku şevk versin.Yılmadan bu davaya sahib çıkan kullarından eylesin inşaallah.

Amin .. teşekkürLer..zamanında din uğruna çekiLen zorLukLarı görünce pişmanLık had safhada..OnLar o ZorLukLar içinde HaLa Vazgeçmiyor.En azından Uğruna ßedeni (ve daha fazLası) ParçaLanacak Kadar değerLi ßir dine mensup oLdukLarının FarkındaLar..

evet çok ayrı bir yorum katmışsınız.En azından Uğruna ßedeni (ve daha fazLası) ParçaLanacak Kadar değerLi ßir dine mensup oLdukLarının FarkındaLar..çok güzel değerlendirmeler Allah razı olsun

amin denizce kardeşim. Allah razı olsun

sağol kardeş Allah sendende razı olsun

amin kardeşim....
bu yazılar..bu paylaşımlar inşaallah coşkumuzu artırıyor...
kendimize gelmemize vesile oluyor...
emeğinize sağlık ....


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com