Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


EÛzÜ ..

EÛZÜ

Yakûb-i Çerhî buyurdu ki: Eûzü okumak, Eûzü billâhi mineşşeytânirracîm demektir.
Besmele okumak, Bismillâhirrahmânirrahîm demektir.
Abdullah ibni Abbâs diyor ki, Resûlullah buyurdu ki: Kurân-ı kerîme saygı göstermek, Eûzü okuyarak başlamakla olur. ve Kurân-ı kerîmin anahtarı, Besmeledir. Bu ikisini okuyan kimse sözünü, okumasını bu iki zînet ile süslemiş ve bu iki hazînede, dostlar için toplanmış olan faydalara kavuşmuş olur.

Allahü teâlâya yaklaşmak isteyenler, Eûzüye yapışmakta, O'ndan korkanlar da, Eûzüye sarılmaktadır. Günâhı çok olanlar Eûzüye sığınmıştır. Allahü teâlâ, Nahl sûresinin doksan yedinci âyetinde meâlen, Peygamberine (sallallahü aleyhi ve sellem); Kurân-ı kerîm okuyacağın zamân Eûzü... söyle. buyurmuştur. Bu emir, Allahın rahmetinden uzak olan ve gazabına uğrayarak dünyâda ve âhirette helâk olan şeytândan, Allahü teâlâya sığınırım, korunurum, yardım beklerim. Ona haykırır, feryâd ederim de! demektir.

Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: Hoca çocuğa, Besmele okur, çocuk da söyleyince, Allahü teâlâ, çocuğun ve anasının ve babasının ve hocasının Cehennem'e girmemesi için sened yazdırır.

Abdullah ibni Mesûd diyor ki: Cehennem'de azâb yapan on dokuz melekten kurtulmak isteyen, Besmele okusun! Besmele, on dokuz harfdir. Levh-i mahfûzda, ilk yazılan, Besmeledir. Âdeme (aleyhisselâm) ilk gelen, Besmeledir. Müminler, Besmele yardımı ile, Sırâttan geçer. Cennet dâvetiyesinin imzâsı Besmeledir.

Besmelenin mânâsı; Her var olana, onu yaratmakla iyilik etmiş ve varlıkta durdurmakla, yok olmaktan korumakla iyilik etmiş olan Allahü teâlânın yardımı ile, başlıyorum. Ârifler, O'nu ilâh olarak tanıdı. Âlemler, O'nun merhâmeti ile rızık buldu. Günâh işleyenler, O'nun rahmeti ile Cehennem'den kurtuldu demekdir.

Allahü teâlâ, Kurân-ı kerîme bu üç isim ile yâni Allah, Rahman ve Rahîm isimleri ile başladı. Çünkü, insanın üç hâli vardır. Dünyâ, kabir ve âhiret hâlleri. İnsan, Allahü teâlâya ibâdet ederse, dünyâda işlerini kolaylaştırır. Kabirde ona acır, âhirette günâhlarını affeder.



Evliyalar ansiklopedisi

işte rabbimin bizlere ne kadar kolaylıklar gösterdiği apacık rabbim''iste ey kulum''buyruyo yeterki biran onun adını alalım bize okadar çok güzellikler vermeye hazırki sen bu günahkar kullarını affet allahım.

aminn RABBİM cümlemizi affetsin inşallah gözlerinize sağlık..

Şu dünyada bilerek ya da bilmeyerek işlediğimiz o kadar çok günahlarımız hatalarımız var ki. Allah hepimizi affetsin..

aminnn inşallah RABBİM aff eylesin
gözlerinize sağlık..

Rabbim besmelei şerifin esrarı hürmetine hepimizin gizli aşikar günahlarını afv etsin..

aminn inşallah ALLAH celle celaluhu razı olsun
elinize gözünüze sağlık teşekkür ederim..

Cenab-ı mevla razı olsun
fazilet neşriyattan mı?

RABBİM sizdende razı olsun gözlerinize sağlık..

küçükken öğrenmiştik..
gece yatarken 21 defa euzü besmele çekmek..hem seni hem aileni..evini...bütün kötülüklerden korur derdi büyüklerimiz..

allah razı olsun kardeşim...

RABBİM iszdende razı olsun kardeşim okuna gözlerinize sağlık..


Rabbim besmelei şerifin esrarı hürmetine hepimizin gizli aşikar günahlarını afv etsin..

aminn ecmainn inşallah...

teşekkürler ..


Kur'ân-ı Kerîm ve Tefsir

MollaCami.Com