Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir sünnet düğününden keşkek yemeği



ben aslen AYVALIKLIYIM bu yemekte ayvalıya bağlı ALTINOVA beldesinde çok meşhurdur geceden sabaha kadar kazanlarda bu yemek pişer ayrıca etli nohut ve pilavda pişer servis edilirken hepsi resimde görüldüğü gibi üst üste konur ve ikram öyle olur en altta KEŞKEK sonra PİLAV bilahare etli NOHUT konur ...

BU DÜĞÜNE bütün memleket davet edilir ve gördüğünüz KEŞKEK yemeği yenir...

artı evlere de alınır birde memleketli davetli olduğu gibi orda olan bütün şehir dışından gelen Turist misafirlerede açıktır...

günler öncesi Camiden Belediye aporlerinden ilan verilir ....

işte ben bugün sizlerle o meşhur KEŞKEK yemeyini paylaşmak istedim

yağni bu bizim oranın milli yemeyidir...

"Bu yemek düğünlerde olduğu gibi evlerdede özel pişer"..

işte ben size bugün bu meşhur yemeğimizi tarif edeceğim İnşallah beynirsiniz


MALZEMELER

1 kg keşkeklik döğme buğday buna aşurelik buğdayda diyebiliriz

1 Tavuk veya kemikli ,yada parça etle de olur ..

200 gr kadar tere yağ veya sıvı yağda olabilir..

tuz.. karabiber..

YAPILIŞI

Keşkelik buğdayımızı geceden güzelce yıkayıp üzerine 4 parmak çıkacak kadar su ile geceden ıslıyalım

Sabahleyin evde düdüklü olursa tercihimizdir güzel ve çabuk pişmesi açısından

düdüklünün dibine önce etimizi koyarız .. akebinde geceden güzelce yıkayıp suya yatırdığımız keşkeklimizi süzmeden
o suyuyla tencereye koyalım ve zaten suyunu çekmiştir onun için gene 4 parmak üzerine çıkacak kadar su koyalım tuzunu koyalım... eyer etimiz yağsızsa az miktarda yağ koyalım ...

fazla yağ koymuyalım çünkü üstünede ayrıca yağ yakılacak...

ve tenceremizin kapanı kapatalım...


önce harlı ateşte bir kaynatıp buhar çıktıktan sonra tencereyi mümkün mertebe çay ocanın en kısında 2-3 saaat kadar pişirelim...

tencerenin havasını çıkardıktan sonra bir tahta kaşıkla dinlene dinlene bu keşkeği karıştıralım yani ezelim

nekadar ezilirse okadar güzel olur bırakın etlerde birbirine girsin özleşsin ..

öyle lezzetli oluyor özelliği dövülmesinde yani ezilmesinde

sonra.servis yapacağımız zaman üzerine kırmızı biberle tereyağ kızıdırp servis yaparız..

AFİYET OLSUN..

Ellerinize saglik tesekkür ederiz. :)

ah türkiyem ah. :(

sizinde gözlerinize sağlık


Ellerinize saglik tesekkür ederiz. :)





BENDE TEŞEKKÜR EDERİM SİZİNDE GÖZLERİNİZE SAĞLIK

Teşekkür ederiz hakyolcusu :)


Teşekkür ederiz hakyolcusu :)



bende sizlere çok teşekkür ederim.
gözlerinize sağlık.

teşekkürLer :)


Ellerinize saglik tesekkür ederiz. :)

bende teşekkür ederim sizinde gözlerinize sağlık..


Ellerinize saglik tesekkür ederiz. :)

teşekkürler emeğinize sağlık...

şimidilerde tavukla yapar olmuşlar :)
düğünlerin vazgeçilmezi keşkek ama ben pek sevemedim :)

hani nederler damak tadı diye demekki size uymamış ,yada ehli olanlardan yememişsiniz..

Bu keşkeğin medhini duymuştum hatta nasıl yapıldığını bile anlatmışlardı ama henüz yemek kısmet olmadı ::)
Emeğinize sağlık çok güzel görünüyor :)


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com