Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


evlilik

günümüzde bu konuda yapılan çok yanlışlar var,yazsan kitap olur,

nişan yapılıyor,dini merasim yapılıyor,ğençler,nikah yapıldı neyse deyip edebe riayet etmiyorlar,

şunu düşünmek gerekir,

ya karşı taraf ölürse!

zira büyüklerimiz ne güzel demiş,ateşle barut birarada durmaz!gençlerin dikkatli olması lazım,

[quote=farukaktaş ]

Düğünden çok önce yapılması bazı sorunlara neden olabilir. Mesela herhangi bir sebepten dolayı nişan atılacak olursa boşanmaları gerekli. Ayrıca kız da iddetinin bitmesini bekleyecek. Nikah ile düğünün arası mümkün olduğunca kısa tutulmalı.




kadının iddet beklemesinin nedeni eğer hamile ise çocuğun kimden olduğu bilinsin için değil mi?nişanlı ayrılınca (nikah önceden kıyılsa bile) böyle bi sorun olmadığı için yinede iddet şart olurmu?

Selamünaleyküm güzel bir soru tebrik ediyorum
Kişi Anne rahmine düştüğü vakit evleneceği kişi yazılır anlına hiç bir dua ve ibadet o kişiyi değiştirmez ancak yapılan dualar o kişinin sıfatını değiştirir Örneğin; Evleneceğimiz kişinin faziletli iffetli olması için dua edersek o kişi yani anlımızdaki kişi o özelliğe dönüşür Hz Allah ın izni ile. Evlilik rızıktır nasıl kimimiz normal bir hayat kimiz daha zengin bir hayat yaşıyorsak rızkımız doğrultusunda evliklilte rızıktır.Hz Allah zor bir hayat arkadaşı vererek bizi imtihan etmesin diyede dua etmeliyiz...
Hz Peygamberimiz(sav) bir hadisi şerifinde
"Hatice benim rızkımdır". buyurmaktadır.
saygılarımla Ali Ay

S.A. BENDE UZUN ZAMANDIR MOLLACAMİ TAKİPÇİSİYİM.DAHA ÇOK KİTAPLIK KISMI İLE ALAKALIYIM AMA BAZEN BURALARIDA ZİYARET EDİYORUM SORMAK İSTEDİĞİM NİŞANLI İKEN NİKAH OLMADAN TELEFONDA KONUŞMAK CAİZ Mİ DEĞİL Mİ? BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.....

hoşgeldiniz,

bence bu konuyu yeni başlık ile sorular kısmında sorun,

teşekkür ediyorum uzun zamandır aklımda olan ve kafamı çok kurcalayan bir soruydu şans eseri bu siteyle tanıştım ve de sorular ve cevaplar kısmını sık sık okuyarak aklıma takılanları kolaylıkla öğrenebiliyorum. aydınlattığınız için de hepinize çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun :)

nişanlılıkta ister istemez konuşuluyor. peygamberimiz efendimiz . bir sahabeye konuştun mu diye ikaz ettiğini duydum yani öyle söylenmişti.
bu konuşmadan kasıt ne acaba. yani nişanlılık birbirini tanıma süreci.
bu sürecte konuşulmayınca mesajlaşılacak mı yani ama deli derler adama. o da var
yani bilmiyorum ben de.
cenab-ıhak affeder inşallah.

sevgili kardeşlerim nişanlılık dönemi iki insanın bir birine tanıması için ayrılmış süreçtir. huy bakımından, konuşma, saygı vesaire gibi bir takım şeylerin görüş alış verişi yaparak yakınlaşmadır. ama bu süreçte imam nikahı uygunmudur? o konu bazılarına göre uygun, bazılarına göre uygun deyil şöyle bazı erkekler din bilgisi neredeyse az olacak kadar olmasından dolayı nişanlılık döneminde yapılan imam nikahından sonra evlilikleri nasip olmayıp nişan atıldığında erkek kızı bilerek veya bilmeden boşamazsa durum çok vahim. çünkü kız biriyle nikahlıyken nişan atılsa dahi başkasıyla nikah olmuş oluyor ki kabul olmuyor. haliyle kız ölene dek günahkar olarak yaşamış olacak ve nesli o hepten vahim.

Çepni kardeş,doğum ve ölüm olaylarını evlilikle bir tutabilirmisin.Allah inanç konusunda bile insanları serbest bırakmışken evlilik konusunda serbestiyet olmaması mümkün mü.Selamlar sevgiler

rey2466 doğdum -öldüm kardeşimizin yazısını okurmusunuz,söyleyeceğim şey aynısıdır,ki ben söylemiyorum,

selametle,


kız verildikten sonra asla nikahsız bir araya gelinmesi doğru değildir,telefonda dahi konuşulması,tabi belki bazı olumsuzluklar olabilir ama bu da kaderdirNişan atma gibi).

Cepni kardeş deliliniz nedir.Selamlar sevgiler.

eğer evleneceğin kişi kader olmasaydı, gelecek nesil belirsiz olurdu...bilindiği üzere ruhlar aynı anda yaratılmıştır.


eğer evleneceğin kişi kader olmasaydı, gelecek nesil belirsiz olurdu...bilindiği üzere ruhlar aynı anda yaratılmıştır.


katılıyorum ..


Kişi Anne rahmine düştüğü vakit evleneceği kişi yazılır anlına hiç bir dua ve ibadet o kişiyi değiştirmez ancak yapılan dualar o kişinin sıfatını değiştirir


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com