Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ALIÇ



Etkisi:
kalp-damar açmaya ve ritmini düzene koymaya, kalp çarpıntısı ve kasları kuvvetlendirmeye, yüksek tansiyona, menapoza, kan dolaşımını düzene sokmaya iyi gelir. kalbin en iyi ilaçlarından biridir.
Kullanılışı:
yaprağı ve çiçeğiden bir tutam alınarak bir su bardağı kaynamış suyun içine atılır ve 10 dk demlenir ve yemekten yarım saat önce içilir. günde üç defa içilir
ayrıca taze meyvesi yenir
yaprakları ve çiçeği öğütülerek bala karıştırılıp günde üç defa yemeklerden önce bir yemek kaşığı yenebilir

:o ilk kez duyuyorum çok teşekkurler aktarcı vesılenızle bır cok bılgıye sahıp oluyoruz ıns.

ben size teşekkürederim ilginizden dolayı

sagolasın aktarıcı kardeşim bilgilerinin devamını dilerim :)

siz de sağolun şifaotu kardeşim. eliden geldiği kadar yazmaya çalışacağım inşallah

Sonbaharlar alıç dönemidir. Küçükken pazarlarda halka şeklinde iplere geçirilmiş alıçlar satılırdı. mahalledeki çocukların hepsinin boyunlarından sallanır, sanki Afrikadaki yerli halkın boyunlarına taktıgı renkli halkalar gibi bütün çocukların boyunlarında küçük, yuvarlak ve turuncu boncuklar gibi alıçlar... Çocuklar bir yandan oyun oynar, bir yandanda ipten kopardıgı alıçlarıı agzına atar. Hala devam eder bu fakat eski popularitesi kalmadı, yine pazarlarda görür isek alıp hep beraber yeriz. :)

Ellerine saglık aktarcı kardeşim, çocuklugumuzu yeniden hatırlattın bize. Sizin dükkanda biyam da var mı? Başka yerlede meyanda diyorlar? yine küçükken kızılırmagın kenarından biyam toplamaya giderdik. Onun faydalarınıda ögrenelim inşaallah. :)

ben teşekkür ederim gok_sultan kardeşim okuyan gözlerine sağlık. meyan var dükkanımızda. faydalarını inşallah yazalım


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com