Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kaşarlı bolu simidi

Kaşarlı bolu simidi


i

Malzeme :
4 su b. un
1 p. kuru maya
yarım çay b. sıvıyağ
1 tatlı k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar ılık su
1 tatlı k. toz kırmızı biber
1 çorba k. kekik
1 kase kaşar p. rendesi
1 kase susam

Hazırlanışı :
karıştırma kabına 4 su bardağı un ve 1 paket kuru maya alınır. Tozşeker, tuz ve sıvıyağ ilave edilerek alabildiği kadar ılık su ile hamur yoğrulur.hazırlanan hamur 10 parçaya bölünerek küçük küçük açılır.iç malzemesi için rendelenmiş kaşar, kekik ve kırmızı biber karıştırılır.açılan hamurların ortasına bu karılım konarak hamurlar yuvarlanır.simit şekli verilerek, önce suya sonra da susama bulanarak yağlanmış tepsiye dizlir.fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. içi kaşarlı ve baharatlı bu simit beş çaylarınızda mükemmel olacak....

oktay usta

eline emeğine sağlık teşekkürler...

Sizin de gözlerinize sağlık kardeşim. :)


Tuzlular

MollaCami.Com