Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ev işi lahmacun

Ev işi lahmacun


[img width=580 height=435]http://www.ozsarkdoner.com/images/menu_big/Antep-Lahmacun.jpg[/img]


Malzemeler
2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
200 gr Yoğurt
500 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
300 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
6 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz

Yapılışı:

Ön hazırlık soğan
1-Maydanoz ve sivribiber ince ince kıyılır.
2-Sarmısak dövülür.
3-Maya ve toz şeker ılık suyla ezilir.
4-Limon küçük parçalara bölünür.
5-Kabukları soyulmuş domatesler minik küpler halinde doğranır.


1-Un elenir.
2-2 yemek kaşığı kadarı ayırılır ve kalanı 2 çay kaşığı tuz ile karıştırılır.
3-Unun ortası havuz biçiminde açılır. Mayalı şekerli suy ve yoğurt konularak iyice karıştırılır.
4-Hamur ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurulur.
5-Üzerine nemli bir bez örtülerek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
6-Hamur iri yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her parça unlanarak el ile yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açılır

Hamur dinlenirken harc hazırlanır. Bunun için,
1-Bir kapta domates, soğan, kıyma, maydanoz, sivribiber, sarmısak, tuz ve karabiber iyice karıştırılır.
2-Hazırlanılan harc, açılan hamurların üzerine hamurkların kenarında 1 cm boşluk kalacak şekilde yayılır. 3-Unlanmış fırın tepsisine lahmacunlar dizilir.
4-Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında lahmacunlar 15 dakika kadar bekletilir.

Lahmacunumuz servise hazırdır afiyet olsun...

Gözyaşı kardeşim Allah razı olsun bu tariften sonra dayanamayıp yaptık.Sizinki kadar güzel olmadı ama idare ettik.

Farklı olarak sadece kıyma ve soğanı önceden kavurup Harcın içerisine koyduk

Limonu olmayanlar ılık su ile mayayı eritirken limon tuzuda kullanabilirler. :)

Teşekkürler


Arkadaşlar bu bana yapılır mı ? :'( Resimleri gördüm nasıl canım istedi. ::)

Yalnız Zambak; seninkinin hamuru daha ince açılabilirdi. ;) ::)

İkinizin de ellerine sağlık, Gözyaşı seninki galiba Antep usulü içine sarımsağı Antep'ten başka hiçbir il koymaz da... ;D Ama bizim ki yuvarlak olmaz. ::)

Firdevs kardeşim o kadar ince açtık ki harcı taşımayıp hamur yırtıldı hatta ortadaki lahmacunun kenalarına dikkat edin incelikten yanmış :-[ sanırım resimde öyle çıkmış bizde yarı buçuk entepliyez :) ama usta sensin sen daha iyi bilirsin diyor goz yaşı kızmadan konuyu kapatıyorum :) ::)


Firdevs kardeşim o kadar ince açtık ki harcı taşımayıp hamur yırtıldı hatta ortadaki lahmacunun kenalarına dikkat edin incelikten yanmış :-[ sanırım resimde öyle çıkmış bizde yarı buçuk entepliyez :)


Estağfirullah Zambak; o halde benim gözüme öyle gözüktü. :)

Ayrıca Zambak, sen Urfa'ya gittin. Biz Entepyez Urfa'nın şivesi; biz Entepliyik diycen. ;D

Zambak kardeşim ellerine emeğine sağlık. Çok güzel görünüyor. :P Ayrıca bizim için fotoğrafını çekip ekleme inceliğini gösterdiğin için de ayrıca teşekkürler. ;) İnşallah deneyecek olan diğer kareşlerimizden de yorumlarını ve görüntülerini bekliyoruz. :)

Firdevs kardeşim aslında bu tarifi yöresel yemeklere eklemem gerekiyordu sanırım ::) Çünkü antebin yöresel yemekleri üzerinde araştırma yaparken aklıma gelmişti. Evet resim konusunda yanlış seçim yapmış olabilir. ::) Bunu da hiç antebe teşrif etmemiş ve antebin o leziz lahmacununu tatmamış olma eksikliğime verin olur mu? :-[ ;)


Estağfirullah Zambak; o halde benim gözüme öyle gözüktü. :)


::);D


Zambak, sen Urfa'ya gittin. Biz Entepyez Urfa'nın şivesi; biz Entepliyik diycen. ;D

Şive derslerim devam ediyor inş. yakın zamanda kusursuz şivemle karşınıza çıkarım :-[ 8) :)


Firdevs kardeşim aslında bu tarifi yöresel yemeklere eklemem gerekiyordu sanırım ::) Çünkü antebin yöresel yemekleri üzerinde araştırma yaparken aklıma gelmişti. Evet resim konusunda yanlış seçim yapmış olabilir. ::) Bunu da hiç antebe teşrif etmemiş ve antebin o leziz lahmacununu tatmamış olma eksikliğime verin olur mu? :-[ ;)


Estağfirullah Gözyaşı olur mu öyle şey... :)

Sen nasıl uygun gördüysen o doğrudur. İnşallah Antep'e teşrif ettiğinde yöremize ait her yemeğimizi yeme imkanı bulursun. Sen yeter ki gel :D


Firdevs kardeşim o kadar ince açtık ki harcı taşımayıp hamur yırtıldı hatta ortadaki lahmacunun kenalarına dikkat edin incelikten yanmış :-[ sanırım resimde öyle çıkmış bizde yarı buçuk entepliyez :) ama usta sensin sen daha iyi bilirsin diyor goz yaşı kızmadan konuyu kapatıyorum :) ::)

Estağfurullah kardeşim. Bugünkü gündemimiz de antebin lahmacunu üzerine olsun. ;)

Afiyet olsun gözyaşı kardeşim asıl biz teşekkür eder devamını bekleriz :)


Şive derslerim devam ediyor inş. yakın zamanda kusursuz şivemle karşınıza çıkarım :-[ 8) :)


N'olcak ya Urfa dibimiz değil mi? Orası da bizim değil mi varsın oranın şivesini konuş :D

Ama Enteplisin sen, sana şivemizi söktürcem. ;D


Estağfirullah Gözyaşı olur mu öyle şey... :)

Sen nasıl uygun gördüysen o doğrudur. İnşallah Antep'e teşrif ettiğinde yöremize ait her yemeğimizi yeme imkanı bulursun. Sen yeter ki gel :D

Tamam kardeşim sen şimdiden yemekler için malzemeleri stoklasan iyi olur. Biz gelince kalabalık geliriz. ;D


Tamam kardeşim sen şimdiden yemekler için malzemeleri stoklasan iyi olur. Biz gelince kalabalık geliriz. ;D


Oh oh ne güzel olur. Zaten lahmacun kalabalık yenince güzel olur. ;)

Firdevs kardeşimizden ikinci olarak antep şivesi dersleri almay ada başlayalım inşallah. Karadeniz şivesinden sonra bu dersler gerekli değil mi zambak kardeşim. :D ;) Zaten bayağı bir ara vermiştik derslere. :)


Firdevs kardeşimizden ikinci olarak antep şivesi dersleri almayada başlayalım inşallah. Karadeniz şivesinden sonra bu dersler gerekli değil mi zambak kardeşim. :D ;) Zaten bayağı bir ara vermiştik derslere. :)

:D :D :D

Oy benim talebeciklerim arttı. 8) :D

Ne zaman istersen başlayalım. :) ;)


Ooooo, bugünde enteplilerin lahmacun günüymüş,
hay aksi yine kacırdık gündemi... ;D
yaahuu kardeşler önceden haber versenızde
bizde yapsak :P
hayır bizimkiler ''çakma ''lahmacun olur amma
olsun ....gündemi kaçırmayalım babından ;D


Tuzlular

MollaCami.Com