Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İskilip keşkeği

İskilip Keşkeği



İskilip keşkeği, İskilip’e özgü bir keşkek türüdür. Her zaman yapılabilir ama özellikle kış aylarında ve kışa denk gelen ramazanlarda iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Toprak kaplarda “cabi” denen çömlek güveçlerde, taş fırınlarda odun ateşi ile pişirilir.

Tarifi: 1 su bardağı keşkeklik yarma, 1 yemek kaşığı tereyağı, 250 gram dana eti, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı salça, bir adet kurutulmuş kırmızı acı biber, yeteri kadar tuz çömleğin içine konur. Sabah saatlerinde fırına verilir, akşam saatlerinde alınır. Yaklaşık sekiz saatte pişer. İskilip turşusu ile birlikte yenir. Keşkek fırınları mahallelerde bulunmakta, bir parça odun karşılığı pişirme geleneği günümüzde de yaşatılmaktadır.

Evde yapılışı:
Malzemelerimizi toprak çömleğimizin içine koyduktan sonra üzerine su ekliyoruz. Daha sonra ocakta önce kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ocak ayarını kısıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra fırında yarım saat bekletip yemeğimizin yüzünü kızartıyoruz. Bütün bu işlemlerden sonra geleneksel çömlek yemeğimiz hazır ve servisimizi yapabiliriz. Afiyet olsun.


alıntı

elinize sağlık çok nefis olduğu burdan belli oluyor..yiyenlere afiyet olsun..

Sizin de gözlerinize sağlık kardeşim. Beğenmenize sevindim. İnşallah tatmak da nasib olur.

cok guzel gozukuyor tadmak nasıp olur ıns.

teşekkurler gozyası ;)

İnşallah kardeşim. ;)


elinize sağlık çok nefis olduğu burdan belli oluyor..yiyenlere afiyet olsun..


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com