Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Turp

Turpun etli kısmı, tohumu, tohumunun yağı,kabuğu ve yaprakları
hekimlikte kullanılmıştır.
Turp: soğan, sarımsak ve pırasa familyasındadır. Ağızda sevilmeyen bir konu meydana getirir.
Peygamberimiz (s.a.s) "Her kim şu sebzelerden; soğan sarımsak, pırasa ve tuptan yerse (kokusu gidinceye kadar evinde otursun)mescidimize yaklaşmasın buyurmuştur.
Kuvvet verici, iştah açıcı, sindirimi kolaylaştırıcı hususiyetleri vardır. Karaciğer ve safra kesesi taşlarına ve romatizmaya karşı faydalıdır. Turp tohumu bazı ilaçların terkibine girer.

Turpun ortasından parmak girecek kadar oyulur,içine biraz bal koyulur.Sonra birkaç saat beklendikten sonra ortada biriken su öksürüge iyi gelirmiş ;)annem diyo...

Teşekkürler Dilhan sanada hatırlatmadan dolayı teşekkür ederiz Bulut bu tavsiye Ebu-l Faruk Silistrevi hazretlerinin tavsiyesidir...

Tavsiyenin sahibinin Ebu-l Faruk Silistrevi Hazretleri olduğunu bilmiyordum :(

sagolasın ;)


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com