Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kahve Türleri

Foruma yeni kayıt oldum, birçok forumda artık eskisi gibi konulara ilgi, yorum yok bende bu konuda sizden yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni içmeye başladığım yani daha yeni alışmaya başladığım kahve türü hakkında görüşlerinizi bu başlık altında bekliyorum.

Şöyle bir şey var kahve kültürü ülkemizde çok önemsenmiyor. Kahve kadar öenmli bir içecek instant kahveden öteye gidemiyor.

Bencede şuan sektör toz kahveden öteye gittiği yok.Ama sanki bu aralar sektörde ilerleme var yani en azından artık bazı kafelerde taze kahve bulunabiliyor.

Bu kafelerin başlattığı akımı insanlarda destek çıkıyor bu ara öylede olmalı bence taze kahvenin önemi ayrı.

Ben de yeni üyelerden belli bir süredir kahveyle ilgili içerikleri okuyup takip ediyorum kendimi kahve konusunda geliştirmeyi ciddi ciddi düşünüyorum.

Benim birçok arkadaşım taze kahve içiyor ama ben ilgilenmedim hiç ama geçenlerde kesin olarak kararımı verdim çünkü taze kahveyi ilk defa kokladım.

Taze kahve dedinde ben her sabah o kahveyi içmeden kendime gelemem onun çok güzel kokusu güne huzurlu mutlu başlamama yardımcı oluyor Allahtan eşim her sabah ben uyanmadan french press makinesi ile bana taze kahvemi hazırlıyorum

Bu konunun uzayıp gitmesini isterim uzadıkça daha samimi bir ortam olup birbirimize bildiklerimizi anlatıp daha çok bilgi yani taze kahve konusunda daha çok bilgi edinebiliriz. Ben taze kahvemi kendim hazırlıyorum bunun zevkide ayrı bir şey tabi farklı kahve çekirdekleri de bulup harmanlamak isterim.

Ama şöylede bir şey var taze kahve bulmak o okadar kolay değil üreticiler kahveyi kavurup hemen paketlettiği için ve kahveler beli bir kriterin altında kaldığı için o paketlerde kahve bayatlıyor. sipariş üzerine kahvenizi kavurup adresinize teslim eden e-ticaret siteleri mevcut olsada henüz güvenilir bir yapıya rastlamadım.

Bende son günlerde bu konu üzerine biraz yoğunlaştım zar zor topladığım bütçemle evime bir filtre kahve makinesi almak istiyorum eşim ve ailemde bu sayede filtre kahveyi ilk defa tatmış olucak bu yüzden onlara olumsuz bir kahve deneyimi yaşamalarını istemiyorum. Filtre kahvemi temin ettiğim yer harmanlarıyla damak zevkimize uygun olmalı.
Okuduğum kadarıyla kahve kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemiş arkadaşlar var eğer tavsiyelerde bulunup olumlu ve olumsuz yorumlarınızı belirtirseniz memnun olurum daha çok özel harmanlar denemek ve keşfetmek istiyorum.

Benim şimdi bir e-ticaret sitesi vemem yanlış olur sanırım çünkü kişinin damak zevkine göre değişir. Benim şimdiye kadar kahvesini alıp denedeğim siteler arasında barista sepeti,urbancoffea,günlük kahveyi sayabilirim

Kahve kişiden kişiye değişir kimisi için sadece bir içecekken kimisi içinde bir yaşam stilidir

önceki mesajlarda Muhammet alışveriş yaptığı siteleri paylaşmış bende buralardan alışveriş yaptığım olmuştu.Bide ben bir ay önce felan bir site gördüm sürekli kendilerini tanıtıyorlar reklam yapıyorlardı ve kahveleride taze kavurup yolluyorlar . Taze Harman Kahveler bu kategori altında sunulan taze kahveleri sırasıyla deneyip sizlere bu başlık altında yorumlarımı paylaşmak isterim

Bu başlık çok ilgimi çekti burdan çok şey öğreniceğime eminim mehmetinde paylaştığı şeylerde katkı sağlıycaktır. Tek sorun ben kahvemi espressomu yoksa filtre olarakmı tüketmem gerektiğini bulamadım.

Bana sorarsan bütçen var ise espresso makinesini tercih et yoksa da eğer filtre kahveye devam.

Tammmmmm benim konum.hergün kahve icin özel vakit ayirip tadini cikaran biri olarak.vaktim oldukca paylasimlarda bulunacagim ins.Hatta ve hatta ev yapimi Latte yi bile tarif ederim :)

Rivayetlere göre Veysel Karani (k.s) develerini otlattığı bir gün, etrafına mis kokular saçan beyaz çiçekli bir bitkiyle karşılaşır. Bir müddet sonra beyaz çiçekler, oval şeklinde çekirdeği olan bir meyveye dönüşür. Yeşil yaprakların arasında siyah bir inci gibi görünen taneler, tadına bakmak istediğinde Üveys’e çok acı gelir fakat o gönülden bir teslimiyetle “Allah her bir nimeti bir fayda için yaratmıştır” der ve dalından koparıp kor ateşin üzerine bırakır. Ateşte kavrulunca acılığı giden taneler, etrafına mis gibi bir koku saçar. İnsanı mest eden bu güzel kokulu meyvenin tadına tekrar bakmak isteyen Veysel Karani, doyumsuz lezzetinin yanı sıra aklına berraklık verdiğini de hisseder. Çiğnerken büyük keyif duyduğu bu bitki için “Mademki yiyeni keyiflendiriyor o zaman bunun adı ‘keyfe’ olmalıdır” der. Veysel Karani’ye istinat edilen bu efsaneden sonra “keyfe” sözcüğünün zamanla yerini kahveye bıraktığı söylenir.

Anavatanı hakkında pek çok farklı rivayet olmakla birlikte kahve, yaygın görüşe göre Hindistan’dan başladığı yolculuğuna, Yemen ve Arabistan’da devam eder ve sonunda Anadolu insanıyla buluşur. Osmanlı’nın engin mutfak kültürü içinde önemli bir yer bulur kendine. Kütahya porseleninden yapılma ince işlemeli fincanlar içinde sunulurken Osmanlı’nın göz bebeği, siyah incisi olmuştur. Osmanlı’nın misafire hürmet anlayışından kahve de nasibini alır. Fincanlar elden ele dolaşırken, kahveler gönülden gönüle yol bulur. İçenlere “Gönül ne kahve ister ne kahvehane / Gönül bir dost ister kahve bahane” dedirtir. Tadına doyum olmadığından ibrikle, güğümle pişirilir. Öyle sevilir ki, kahve içmeden geçen bir gün günden sayılmaz. Kahve sunumunun saray içinde özel bir merasimi bile vardır. Hem pişirilişi hem de sunumundaki zarafet nedeniyle dünyanın dört bir yanında adına Türk kahvesi dedirtir.


Genel Bilgiler

MollaCami.Com