Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Zina

Zina günah mıdır?

zina buyuk gunahlarin arasindadir....

ZİNA NEDİR?

“Mükellef olan bir erkeğin; cinsi münasebette bulunma hakkı ve şüphesi olmayan, kendisine cinsi meyil duyulabilen bir kadınla, arzu ve rızasıyla önden (fercinden) cinsi temasta bulunmasına verilen isimdir.”(32)

Bu had cezasını icap ettiren “zina”nın tarifidir.

El, göz, kalp ve diğer organların da zinası vardır. Ancak bunlar “had” cezasını gerektirmez.

İmam-ı Kasani “zina”yı tarif ederken, fiilin "Darû'l İslâm’da işlenmesini de zikretmektedir. (33)

Dürri'l Muhtar'da: “Haddi icap eden zina; İslâm memleketinde (Darû'l İslâm'da) mükellef, natık (konuşan) bir şahsın o anda veya geçmiş zamanda şehvet sahibi bulunan ve mülkünden veya mülkü şüphesinden uzak bulunan bir kadının ön tarafına (fercine) tenasül uzvunun sünnet mahallini kendi ihtiyarıyla ithal etmesidir.” Musannif (yazar), zinanın tarifinde "İslâm memleketinde" (Darû'l İslâm'da) diye kayıtladı. Çünkü Daru'l Harp'te zina haddi tatbik edilmez"(34) hükmü kayıtlıdır.

İbn-i Abidin, bu metni şerh ederken: "Musannif (yazar), had icap eden günahlara önce zinayı izah ederek başladı. Çünkü zina haddinin meşru olmasının hikmet ve maslahatı aşikardır. Allah-ü Teâla c.c. bu ceza ile beşeriyetin temizliğini, insan şerefini ve insan neslini korumayı temin edecek en kuvvetli bir adalet müeyyidesi vücuda getirmiştir.

Zina; nice aileleri mahveder, nice namuslu kimseleri ebediyen bir mahcubiyet altında bırakır, nice şahsiyetlerin neseplerini şüpheli gösterir. Bu itibarla bir zina hadisesi, herhangi bir düşmanlık neticesi meydana gelen bir öldürme hadisesinden daha meşum ve utanç veren bir cinayettir" hükmünü beyan ediyor.



Dipnotlar:

32) Molla Hüsrev-Dürerû'l Hükkam fi Şerhi Gureri'l Ahkam-İst: 1307 C: 2, Sh: 61-62. Ayrıca İbn-i Hümam-Fethû'l Kadir-Beyrut: 1316 C: 4, Sh: 115-116.
(33) İmam-ı Kasani-El Bedaiû's Senai-Beyrut: 1974 C: 7, Sh: 33.
(34) İbn-i Abidin-Reddü'l Muhtar Ale'd Dürri'l Muhtar-İst: 1983 C: 8, Sh: 164-165 (Not: İbn-i Hümam ve İbn-i Nüceym'de; zinanın tarifinde "Darû'l İslâm'da işlenmesini" esas almışlardır. Esasen haddin tatbiki için bu şarttır. Zira Darû'l Harp'te; Ulû'lemr'in velayeti söz konusu değildir. Bu sebeple hadd-i zinayı uygulama imkânı yoktur.)

Emanet ve Ehliyet

Zina günah mıdır?


evet günahtır kardeşim.

Zina Bir kadın ile bir erkek aralarında nikah olmaksızın beraber olmalarıdır.

detaylı bilgi için

Zina | Zehirli Ok

bahsine bakabilirsiniz

Yeni mi müslüman oldunuz?

Yeni mi müslüman oldunuz?


bu konuda bilgisiz o kadar insan var ki?

Kimileri şanslıdır, ailesi çevresi dini konularda bilgilidirler..

Kimileri şansızdır, çevresi dinden uzak hatta din düşmanıdır.. ve dini bilgilerden tamamen uzak yetişir.


Misafir Soruları

MollaCami.Com