Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


islami siteler

kardesler,benim zihnimi kurcalayan islami sitelerin su an icin cok olmasindan baska daha hala yenilerinin kurulma cabalari sarf etmeleridir...
bu normalmidir?
bunlar ne yer ne icerler? :D
bunlarin karlari nelerdir?
zararlari nelerdir?
tavsiye edermisiniz , birtanede biz kuralim...

Sitelerimizin çok olmasının sebebini sayın Reis açıklamış zaten..Site kuranlar da insan gibi herşeyi yiyip içiyorlar merak etmeyin :)gaye hizmet olduğu için kârları Rızai İlahi olacak inşallah.. ;)

www.hanci.org adresinde bir takim yazilar yer aliyor..

var olan bir siteyi kopyalayip benzerini yapmak sadece hirsizlik olur..

Hizmet amacli yapmak isteyip bilincsizlikten ve bu alanda yetersiz olmasindan kaynaklanan nedenlerden dolayi mevcut sitelere zarar veren bir o kadar da yeni site var..

Heves edip acanlar var.. cogunlukla bir cok sitenin ömrü bir seneye gecmez. Zira ciddi olarak maliyet ve bedel ödemek gerekiyor. Ziyaretci arttikcada bu rakam artacaktir. Belli bir süre sonrada o kisiler bunun altindan kalkamadigi icin ya da baska alanlara ilgi duydugu icin kapatacaktir..

Artik islami alanda hizmet amatör sitelerle olamiyacagi ortadadir. Onlar sadece kendilerini avuturlar. heveslerini giderirler. Bir sitenin kaliteli olmasi icin herseyden önce 3-4 yillik gecmisi olmalidir. genel anlamda ayni kategoride yer alan hic bir site 10 senedir hizmet veren sitenin üstüne cikamaz. Ondan daha basarili olamaz..

Örnegin bin tanede kurani kerim sitesi acsaniz her zaman 10 sene önce acilan site birinci olacaktir. Onu tahtindan indirmek icin profosyanelin ala profosyanel olmak ve cok güclü yan sitelerin olmasi gerekir..


Internetin felsefesini mantigini bilmeyen, web tasarimin püf noktalarindan bihaber insanlar site acsalarda beklediklerini göremiyecekleri icin kisa bir süre sonra farkli alanlara yöneleceklerdir..

Siteler gül gibidir.. tasarimcisi bahcivanidir. 24 saat ilgi sevgi ve sefkat isterler. ve ciddi bedel ödemeden arzu edilen performansa ulasilamaz. Bunu daha pc acmasini kapasindan öteye derinlerini bilmeyen bir insana anlatabilmek imkansizdir. Sokaga atacak o kadar cok parasi varsa egosu tatmin etmeye calismak yerine mevcutlarina desteklekleyerek daha kaliteli hizmet etmis olacakalrdir...

bende bu konuda hizmt nasıl olur açıkcası kafamı kurcalıyor bu siteleri kurmak manevi olarak onaylı mı yoksa yoksa herkes kendi kafasına göre hizmet mi ediyor emir iteat silsilesi burada saf dışımı bu konuda bilgi verebilirmisiniz


bende bu konuda hizmt nasıl olur açıkcası kafamı kurcalıyor bu siteleri kurmak manevi olarak onaylı mı yoksa yoksa herkes kendi kafasına göre hizmet mi ediyor emir iteat silsilesi burada saf dışımı bu konuda bilgi verebilirmisiniz

emir itaat silsilesinin burada saf dışı olması söz konusu olamaz dikkat ettiyseniz belirli sınırlamalar var zaten hassas konularda.'EMİR İTAAT' çerçevesinde 'HİZMET' etmektir sitemizin temel amacı..

sadece duyduğumu iletmek istemiştim böyle sitelere büyüklerin izin vermediğini duymuştum kesin bir bilgim yok

işte bilginiz olsun diye söylüyorum büyüklerimizin yasakladığı şeyler zten sitemizde mevcut değil içiniz rahat olsun ;)

Bir toplumu ya da grubu anlatan, onlari tanitan, onlarla alakali bilgiler iceren ve o toplulugun deger verdigi zaatlari tanitan bir web sitesi calisma olmadigi sürece islami icerikli olsun ya da olmasin tasarlanana mevcut web sitesi ve projeler KISISEL ya da KURUMSAL calismalar olarak kalir..

Bugün artik her evde internet var denecek düzeye geldi. Kimisi köyü ile alakali siteler aciyor. kimisi mahallesi, kimisi is yerini taniyor. kimisi ticari siteler acarken kimiside islami icerikli siteler acmakta..

burada uygun görülmeyen ve onaylanmayan yukarida bahsettigimiz gibi belli bir kurum ya da cemaate yönelik ve orasi hakkinda iceriklerin sunulmasidir..

Tesbihte hata olmaz ise, Bir kurtlar vadisi dizini düsünelim.. o dizinin bir sahibi yapimcisi var degil mi:)

adamlar cikip o filmin fanlari kurdular. dizi sahibi ne yapti dava acti vs. ve tüm fan siteleri kapattirtti bir dönem ya da belli cizgiler belirletti. bunlar bunlar olmasin diye.. sonrada kendisi bir site acip filmlerin sonunda bizim sitemiz burasi baska yerlere girmeyin dedi...

ama nedir bu sadece kurtlar vadisi ile alakali öyle degil mi? ayni ekip baska bir dizi ile alakali siteye müdahale edemez. ya da bir haber sitesi onlarin kapsama alani disindadir öyle degil mi?


o dizi ekibinin böyle bir girisimin temelinde ticari kaygilar vardi. bir baska kurum icin de manevi ya da fitne fesata karsi olabilir.


** *

diger bir acidan belli bir cizgiye asmadan acilmis siteleri de teberru cercevesinde düsünebiliriz.. Carsiyu pazara ciktigimizda bir ramazan ayinda.. bu aleviyidi, sucuydu bucuydu denilmez. oradan maddi destek alip alamiyacagimiz ya da o insanlara ulasip ulasamiyacagimiz hesaplanir öyle degil mi? teker teker tüm dükkanlar dolasilir.. ya da ev ev gezmelerde düsünelim..

web sitelerin icerikleri konusunda dikkat edilirken bazi noktalarda hedef insanlara ulasabilmektir.. aaa sen bu sene falanca aleviden su kadar yardim almissin diye kimse suclanmaz.. kisinin kapisi calinir ve vicdani ile basbasa birakilir kim olursa olsun yapilan yardimlara makbuz kesilir.. biz de ziyaretcilerimizde sinirlama getirmeeyiz..


selam sevgi ve dua ile

bu konuda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim


Özel Yazılar

MollaCami.Com