Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


namaza yeni başladım fakat bazı sorularım olacak

sevgili ihya forum ailesinin değerli forum üyeleri, selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun...

bir sorum olacaktı başlıktada belirttiğim gibi.namaz kılmaya başladım yaklaşık bir haftadan beri.sabah ve akşam namazını çok rahat kılıyorum birinin rekati 4 diğerinin 5 olması sebebi ile.ama öğlen namazı olsun, ikindi olsun, yatsı olsun bu namazları hep kılmak istiyorum ama rekatleri biraz uzun olunca sık sık hangi rekatte sırasıyla hangi duaları okuyacağımı şaşırıyorum.bu konuda bir yardımcı birşey olabilirmi acaba.yada zamanamı bırakmak gerekiyor bilmiyorum.şimdilik sadece akşam ve sabah namazlarını kılıyorum. diğer vakitleride cemaatle kılmak istiyorum.özelliklede yatsı namazını.umarım sorunumu anlatabilmişimdir sevgili ihya forum ailesi.şimdidem vereceğiniz cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim...

es selamu aleykum kardeşim.. dıger arkadaslar mutlaka ılgılencektır sorunuzla fakat naçizane bırsey onermek ıstıyorum.. ılk once kıtaplardan namazların fazıletlerını ogrenın. sabah namazının, oglen namaznın ıkındının aksamın yatsının ayrı ayrı fazıletlerı vardır. eger onları ogrenırsenız kılmak hem kolay gelecektır hemde namazınızı vaktınde kılabılmek ıcın ıcınızde ayrı bır ıstek uyanacaktır ınsaallah.. mesela yatsı namazı hakkında Hz. Ömer '' yatsı namazını kılmadan yatanın gozune uyku gırmesın '' buyurmus. mesela ıkındı namazı ıcın '' bız ıkındı namazını sızden oncekı kabılelerede emrettık onlar kılmayıp bıraktıkları ıcın helak oldular sız devam edın '' buyrulmus. namazın tek kurtulus yolu oldugunu hep kendınıze soyleyın. bazen nefse agır gelır. ona yenılmek yerıne savasın. ınsaallah dıger namazları da terk etmeden kılarsınız. peygamber efendımız duasında '' kalplerı evırıp cevıren Allahım kalbımı dının uzerıne sabıt kıl '' dıye duada buunurmus. namazın Allahın huzuruna cıkıldıgı an oldugunu unutmadan husu ıle kılmaya dıkkat edın ınsaallah. o zaman hem huzur verır hemde bır sonrakı vaktın gelmesını hevesle beklersınız :) es selamu aleykum..

sorun sadece hangi rekatte hangi duayı okumaksa bir müddet alışana kadar her rekatte ihlas suresini okuyun...

namaz sevgisi oturup nefis ve şeytan ağırlığı kalktığında tekrar sure sıralarına dikkat ederek devam edebilirsiniz...!

ama Hocalar daha iyi bilirler,cevap veren olacaktır...

sizi tebrik ediyorum kardeşim mevla daim etsin. namazlala ilgili içinizi ısıtacak bir bilgi paylaşmak istedim.
1-sabah namazını kılana mevla ölümü asan eder. sabah namazı ölüm kapısında yardımcıdır.
2-öyle namazı ahiratin karakolu gibi olan kabirde yardımcıdır.
3-ikindi namazı hesabda şefaatçidir.
4-akşam namazı mizanda
5-yatsı ise sıratta
hiç birinden vaz geçemeyiz öyle değil mi?

*Surelerin sırasıyla ilgili en azından farzlarda dikkat ederseniz şimdilik yeterli olacaktır. Yani en fezla iki surenin sırasına namaza durmadan önce bakabilirsiniz. Biliyorsunuz farzlar 3 yada 4 rekatli olsalar da yalnız ilk iki rekatinde zamm-ı sure okunur. Ayrıca sünnet ile farz ayrı namazlardır. bunlar arasında tertibe gerek yoktur. Yani öyle namazı 10 rekat olunca 10 sureyi tertib üzere okumak lazım değildir.
*Sıralamaya uygun okumamak mekruhtur ama bu hataen yaoıldığında mekruh olmaz. Birkaç günde alışacağınıza inanıyorum.


Misafir Soruları

MollaCami.Com