Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


HACCA DAVET

KABE-İ MUAZZAMANIN İNŞASI

Canabı hak,İbrahim a.s.’ma Kabei muazzamayı inşa etmesini emredince,Cebrail a.s’mın mimarlığı ile Kabe-i muazzamanın inşası yapılıyor.Mevla bir taşı İbrahim a.s.’mın emrine veriyor.İstediğinde yükseliyor istediğinde alçalıyor.Günümüzdeki asansör vazifesini yapıyor bir anlamda..
İnşa bitince,Mevla İbrahim a.s.’ma “Ey İbrahim! Safa tepesine çık,ve insanları bu beyti tavaf ve ziyaret etmeleri için davet et buyurunca,İbrahim a.s.:”Yarabbi,benim sesim şurdan şuraya kadar anca duyulur,bu insanların tamamına nasıl duyuracağım” deyince,Mevla:”Ey İbrahim,seslenmek senden,duyurmak bizden” buyuruyor.
Ve İbrahim a.s.”YE EYYÜHENNESÜ KAD BENALLAHÜ BEYTEN” yani:Ey insanlar Allah c.c.sizin için bir beyt inşa ettirdi diye seslenince,yeryüzünde ve ruhlar aleminde ne kadar varlık varsa hepsi bu nidayı işitiyor.
Fakat safa tepesinde tek nida eden İbrahim as.değildi.O an ,aynı nidayı Azrail as.da yaptı,Şeytan-ı leıynde..
İbrahim a.s’mın nidasını işitipde hacca gidenler:giderler hac vazifelerini yapar ve dönerler.Hakiki birer hacı olurlar.
Azrail as.mın nidasını işitipde gidenler,Hacda vefat ederler.
Şeytanı leıynin nidasını işitipde gidenler ise,orada şeytan taşlama vazifesinide yerine getirdiklerinde,şeytan çok öfkelenir,”hem benim davetimle geldin,hemde beni taşladın” diye..Ve hacdan döndüğünde,o kişiye,hacdan önce yaptıramadığı tüm kötülükleri işlettirir.

Mevla İbrahim as yada Azrail as’mın hıtabını işitipde Hac vazifesini bihakkın yerine getirenlerden eylesin.Orada vefat etmekte bir şeref..Şeytan-ı leıynin hitabını işitipde o mübarek mekana gitmekten de muhafaza eylesin.

amin..ALLAH razı oLsun...

AMİİİİİİİN.........


amin..ALLAH razı oLsun...


Hikaye & Kıssalar.

MollaCami.Com