Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Keten tohumunun faydaları..

Keten tohumunun faydaları..



Aktarlarda kolayca rastlayabileceğiniz keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Yazı boyutunu büyütmek için
GIDA olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleştiriyor. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor. İşte mucize besinin yararları...

Faydaları saymakla bitmiyor

Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır.

Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor.

Bağırsakları yumuşatır.

Kemikleri güçlendirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.

Kalp-damar hastalıklarından korur.

Kolesterol, şeker seviyesini dengeler.

Yüksek tansiyonu düşürür.

Romatizmal hastalıkları önler.

Sinir sistemini güçlendirir.

Hafızayı güçlendirir

Günde bir kaşık yeterli

Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz. Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor. Tohum şeklinde de tüketilebiliyor.Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor. Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor.



Tercüman gazetesi

bağırsak sorunları için faideli olduğunu duymuştum ama daha birçok şeye de faydası varmış :)

bunları bilmem iyi oldu. Allah razı olsun kardeşim...

Faydalı bilgiler için teşekkürler


Faydalı bilgiler için teşekkürler


bağırsak sorunları için faideli olduğunu duymuştum ama daha birçok şeye de faydası varmış :)
bunları bilmem iyi oldu. Allah razı olsun kardeşim...

paylaşım için teşekkürler kardeşim


Faydalı bilgiler için teşekkürler

bu nadide bilgiler için tşkkr edrz...

elinize sağlık faydalı bilgiler
bir ara başlamıştım tadı pek hoşuma gitmedi
bıraktım ..

ben keten tohumunu uzun süredir tüketiyorum ve tadını biraz cevize benzetiyorum özellikle yoğurda ve salataya çok yakışıyor :P herkese tavsiye ederim ;)

ayrıca değerli bilgileriniz için teşekkürler talib kardeşim ;)


paylaşım için teşekkürler kardeşim

bende 1 aydır tekrar içmeye başladım bakalım hayırlısı..


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com