Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Papatya

Diğer isimleri: Matricaria recutita/ Anthemis nobilis

Doğada: Avrupa ve Batı Asya kökenli olup, papatya ailesinin bir üyesidir. Avrupa’ da yaygın bir şekilde tarımı yapılmaktadır.

Özellikleri: Anti bakteriyel, sakinleştirici, ağrı kesici, antienflamatuar, Savunma sistemini güçlendirir, karaciğer ve dalağı düzenler, kan basıncını düşürür, hazmı kolaylaştırır, iltihabı azaltır, yaraların iyileşmesini hızlandırır, kas ağrı ve tutulmaları dindiricidir, baş ağrısını azaltır. Kokusunun rahatlatıcı etkisi sakinlik verir. Gün içinde papatyayı koklayarak kendinize sükunete çağırabilirsiniz veya direkt stresi azaltmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca gün içinde çoğu insan meditasyon yapar, etkisini artırmak için bu yağ kullanılabilir.

Kullanıldığı yerler:

Losyon olarak(yoğunluğu azaltılmış): Yanıklara, yaralara antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılır, bakteri veya mantar öldürücü (Anti-bakteriyel ve anti-fungal),böcek ısırıklarında

Masaj yoluyla: Yatıştırıcı ve sakinleştirici (Sedatif), anti-alerjik, kas gevşetici (özellikle mide-bağırsak sisteminde)

Kompres olarak: Göz şişliklerinde ve konjuntivitte, cilt duyarlılığında

Banyo suyuna: Sakinleştirici ve yorgunluk giderici

Uyarılar: Kan inceltici (Anti-koagülant) ilaçlarla (Aspirin, heparin, warfarin gibi) beraber kullanılması tavsiye edilmemektedir. Önerilen dozlarda bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Gebeliğin ilk 3 ayında kullanımından sakının.

Teşekkürler...

Ben teşekkür ederim arkadaşlar :)


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com