Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İslam nedir?

Bir gün Peygamber Efendimiz, ashabıyla beraber otururlarken, içeriye bir kişi girer. Peygamberimizin yanına kadar ilerler ve önüne diz çöker. Dizlerini Peygamberimizin dizlerine dayayarak;


-Ya Muhammed! İman nedir? diye sorar.

Peygamberimiz: İman; Allah Teâlâ'ya, meleklerine, kitaplarına, Peygamberlerine ve ahiret gününe (öldükten sonra dirilmeye) inanmandır, buyururlar.
Tekrar sorar, İslâm nedir?

İslâm; Allaha kulluk etmen, ona hiçbir şeyi ortak koşmamandır. Namaz kılman, farz olan zekatını vermen ve Ramazan ayında orucunu tutmandır der.

O zat üçüncü kez, İhsan nedir? Ey Allahın Rasûlü deyince:

Peygamberimiz: İhsan; ibadet ederken Allah seni görüyor gibi ibadet etmendir. Her ne kadar sen, ibadet ederken onu görmesen de o seni görür.2buyururlar.

Gelen kişinin kim olduğu sorulunca; Peygamberimiz O kimsenin Cebrail olduğunu ve insanlara dinini öğretmek için geldiğini, bu dinin ise İslâm olduğunu buyurmuşlardır.

teşekkürler kalem güzeli.

eyvAllah kardeşimm...gözlerinize sağlıkk...


teşekkürler kalem güzeli.

saolasın kardeşim (:

Saol..
İslam ne demektir?

* Allah'ın insanlara Peygamberi Hz.Muhammed (s.a.v.) vasıtasıyla gönderdiği son ilahi dinin adıdır.
* Allahü teâlâ'dan başka, ibâdete lâyık ve müstehak mabud olmadığına ve Muhammed aleyhisselâmın Onun dinini bildiren Resulü olduğuna şehadet etmen, Namaz kılman, Zekât vermen, Ramazan-ı şerif ayında oruç tutman veYol için gidip gelmeğe gücün yetiyorsa hac etmendir.
* Allah'a, ondan başka îlâh olmadığına, Hz. Muhammed (s.a.s)'ın Allah'ın kulu ve Resulu olduğuna, Allah'ın meleklerine, kitaplarına, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah tarafından yaratıldığına inanma.
* Allah'a ibadet edip, O'na hiçbir şeyi ortak kılmaman, namazı dosdoğru kılman, farz edilmiş zekâtı vermen, ramazanda oruç tutmandır.
Kaynak: Şamil İslam Ansiklopedisi


Hikaye & Kıssalar.

MollaCami.Com