Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Facebook kıskançlık yapıyor

--------------------------------------------------------------------------------
Facebook kıskançlık yapıyor

Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinin, ikili ilişkilerde kıskançlık ve olumsuz davranışlara neden olduğu belirtildi.


Senem Yazıcı'nın haberi

Kanadalı akademisyenler tarafından yürütülen ve sonuçları ABD'de ''Siberpsikoloji ve Davranışlar'' dergisinde ve internette yayımlanan ''İsteyebileceğinizden Daha Fazla Bilgi: Facebook Kıskançlık Canavarını mı Uyandırdı?'' başlıklı makalede, sosyal paylaşım sitelerinde birlikte oldukları kişi hakkında ''dedektiflik yapanların'' sayısının artığı kaydedildi.

Kanada'da yaşayan 17-24 yaş arasında kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmaya göre, ''genç aşıklar'' eşlerini ya da birlikte oldukları kişileri internet ortamında izleme eğilimi gösterirken, girilen siteler arasında ilk sırada facebook yer alıyor.

Araştırmada, facebook gibi sitelerde eşlerini takip etmenin sürekli hale geldiği, alışkanlığa dönüştüğü, ''takipçilik'' için ayrılan zamanın giderek arttığı ve giderek daha fazla kıskançlık yaratabilecek bilgi ve görsel malzemeye ulaşıldığına işaret edildi.

Çalışmanın, internet kullanımının ikili ilişkiler üzerinde ne derece etkili olduğuna vurgu yapması açısından önemli olduğu ifade edilen araştırmada, konunun tüm boyutlarıyla incelenebilmesi için daha üst yaş gruplarına yönelik benzer çalışmalara ihtiyaç olduğu da kaydedildi.

Araştırmayı yürüten ekip, daha büyük yaş grupları için henüz çalışma olmamakla birlikte, bu gruplarda internet-ikili ilişkiler arasındaki ilişkinin, genç yaş grubundaki kadar etkili olmayacağı öngörüsünde bulunuyor.

Facebook benzeri sitelerin sosyal ilişkilerin alışılageldik doğasını değiştirdiğine dikkati çeken 380 kişinin katıldığı çalışmada, sosyal paylaşım sitelerinin eski dostları yeniden bir araya getirme gibi olumlu yönlerinin yanında, ikili ilişkilere zarar verebilecek yönlerinin de bulunduğu savunuldu.

Araştırmaya katılanların büyük bölümü, eşinin ya da partnerinin kendisinin tanımadığı çok sayıda arkadaşının olduğunu görmekten, bunlar arasında eski birlikteliklerin de olabileceği düşüncesinden tedirgin olduklarını belirtirken, yaşadıkları açmazı şu şekilde tanımlıyorlar: ''Sitede zaman geçirildiği için kıskançlık düzeyinin artması, kıskançlık artığı için daha fazla bilgiye ulaşmak amacıyla sitede daha fazla zaman geçirilmesi''.

Katılımcılar, internette sadece birlikte oldukları kişileri değil, onların eski eş ya da arkadaşlarını da izlemekten kendilerini alamadıklarını dile getiriyorlar.

arkadaşlar bu konuyu gözyaşı kardeşmizn genel bölümde yayınlamıştı bende ordan aldım..
belki kardeşlerimizin bu konuyla ilgili yazağı bişeyler vardır diye...

facede..kardeşlerimizin"kurs arkadaşları"veya başka isimlerle gurup açılmış...hadi bunlar kapalı guruplar..ama bitanesi varki cidden çok dikkatimi çekti ve şaşırdım üzüldüm ."tekamüllüler"diye. bunlar kız ve erkek kardeşlerimiz karışık.herkese açık gurup ...ilahiyatcılar hakkında atıp tutulmuş vs.bi durduran olsa diyorum...

düşünceme katılan varmı bilmiyorum? ne dersiniz?

Yolumuz ile ilgili açılan gruplara katılmamanızı acizane tavsiye ederim; çünkü açılan birçok grubun yolumuzla uzaktan veya yakından hiçbir ilgisi bulunmayan şahısların açtığına şahit oldum.

Hazretimizle ilgili açılan grupların neredeyse yarıdan çoğunun sorumlusuyla görüştüm; hiçbiri kardeşimiz değil. Ya da yolumuzdan ayrılmış belki de uzaklaştırılmış kimseler.

Misalen "tekamüllüler" başlığı altında bir grubun olması kime ne fayda sağlar? Bilakis zararlıdır; hocahanım ve hocaefendiler birarada ve fotoğrafları dahi var... Bunun mantıklı bir amacı olabilir mi? Veyahut bu grubu açan kişinin salih bir niyeti olabilir mi? Grubu açan kişi düşünemedi de gruba dahil olanlar da mı bunu düşünemiyor?

Çevrenizdekileri/çevremizdekileri bu tür gruplara karşı uyaralım; grupları açanların birçoğunun yolumuzla ilgisi olmadığını vurgulayalım. Her biri birer tuzak, bunu unutmayalım...

ilgileniriz. sadece kız tavlamak için tekamül adı ile grup açanlar oldu. bizim GERİZEKALILAR mı desem SİVRİ ZEKALILAR mı desem.. balıklama dalıyorlar. şerefsiz herif resmen msn vs adres veriyoruz. o kadar okumuş kişiler kadın haline hiç haya etmeden günlük gibi fotolarını yayınlıyorlar..

Allah muhafaza

hakikaten RABBİM muhafaza buyursun bayada tekamül gurubu açmışlar..


hakikaten RABBİM muhafaza buyursun
En güzeli uzak durmak.

yalnız şunu itiraf edeyimki inanın çok yakınen tanıdığım yüzlerce kişi kardeşimiz var vede hepsi hizmette hemde önde tanınmış olan kişiler....

hatta bağzı kardeşlerimiz evlenmişler hem eşinin hemde kendi soy ismiyle kayıt yaptırmışlar maşallah çok cesaretliler..

hangi akla uyarak buraya üye olup kendilerini teşhir ettiler bir mağna veremedim..

rabbim muhafaza buyursun...rabbim imanı kamileler versin...




İFFET GÜZELLİĞİN ZEKATIDIR..


yalnız şunu itiraf edeyimki inanın çok yakınen tanıdığım yüzlerce kişi kardeşimiz var vede hepsi hizmette hemde önde tanınmış olan kişiler....

hatta bağzı kardeşlerimiz evlenmişler hem eşinin hemde kendi soy ismiyle kayıt yaptırmışlar maşallah çok cesaretliler..

hangi akla uyarak buraya üye olup kendilerini teşhir ettiler bir mağna veremedim..


haklısınız hakyolcusu, profillerini görünce hayretler içinde kaldığım kişiler oldu.
ben bazı kardeşlerimize kızamıyorum. bu ne kadar okumuş da olsalar cahilliklerinden kaynaklanıyor. çoğu interneti tanımayan yararını zararını bilmeyen kişiler olduğu için ne yaptıklarını bilmiyorlar, bilselerdi elbette yapmazlardı.

Şimdiye kadar hiç girmedim face'e, ama bu kadar yorumdan sonra meraktan gireceğim sanırım :-\ :)

Rabbim nefse şeytana uydurmasın ::) :-\

Lafım meclisten dışarı.. sadece genel izlenim.

bir çok kişi ne oldugunu bilmeden giriyor. Kayıt olan bir çokları MSN messenger gibi özel bişi oldugunu sanıyor. bir de arkadaş kurbanı oluyorlar. Arkadaş arkadaşının tuzağını kurmuş oluyor. Görünüşte bir mahsuru yok gibi.. ama CEHALEt..

Cesaretin temeli şu: KİTLE PİSİKOLOJİSİ..

eskiden herkes korkarak girerdi nete. adı kötüye çıkmıştı. chat chut vs. herkes nickler lakaplar kullanırdı. aslında tamamen kitlesel psiklojinin ürünüydü. 1-2 sohbetten sonra zaten 7 sülale dökülürdü.

Şimdi facebook gibi yerler çıktı. Propaganda ESKİ ARKADAŞLARINI BULACAKSIN olunca ve aradığı tüm arkadaşları da kendi isim ve resimleri ile üye olunca diğer herkeste aynısını yaparak bu halka ilerledi. ve şimdi türkiyede en çok ziyaret edilen sitelerden biri oldu..

artık chat a chuta gerek yok. hatta saatlerce chatde bir foto için kızlara yalvarmada yok. Sadece gerçek adını öğrenmek içinde aylarca yapılmadık palyancoluk dönemide kapandı. gir facebooka bir iki karıştır aradığın cinste binlercesi. bir iki duygusal kullancıı adı ile hepsine aynı anda ulaş. hatta biraz daha şerefsizlik yapıp tekamül vs gibi asla ret edilmez isimlerle binlercesine ulaş.. ad soyad foto tel no msn vs istemeye hiç gerek yok. tonla dolu resim. ince gör bak değerlendir hoşuna giderse selam aleyküm. gitmesse sonrakine geç.. Ha birde aynı fotoya kaç kişi incelemiştir o an kaç kişi ile evlilik planları kuruyordur o platformda mechul..

sadece flört aracı mı? farklı amacla giren kaç kişi var ki?

Allah sonumuzu hayreylesin başka ne diyeyim ki..

Allah sonumuzu hayr eylesin .....


Allah sonumuzu hayr eylesin .....

amin

Basima bir is gelmeden, ilk isim facebook hesabimi kapatmak oldu..

facebok ile ilgili uyarı gelmişti bize. :o Yani çıkın girmeyin bırakın grupları siz dahi girmeyin denmişti.Ne kadar itaat ediliyo orası tartışılır tabi :-[


Allah sonumuzu hayr eylesin .....


Özel Yazılar

MollaCami.Com