Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Su tasarrufu

Konutlarda su tüketiminin en çok gerçekleştirildiği banyo başta olmak üzere kullanımı sürecinde alınacak basit önlem ve uygulamalarla israfın büyük oranda önlenebileceği bildirildi...

Haftada bir kez daha az çamaşır makinesi çalıştırarak yılda 9 ton, 4 kişilik ailenin her ferdinin duş süresini bir dakika kısaltmasıyla 18 ton, diş fırçalamadaki özenle yılda 8 ton su israfını önlemenin mümkün olacağı belirtildi.

Elektrik İşleri Etüt İdaresi (EİEİ) Tanıtım ve Bilinçlendirme Şube Müdürü ve Binalarda Enerji Verimliliğine Yönelik Toplum Bilincinin Artırılması (EnverIPAB) Projesi Koordinatörü Sebahattin Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su sıkıntısının ülkemizin gündemini de en çok meşgul eden konuların başında geldiğini söyledi. Yağmursuz geçen uzun dönemlerde hemen susuz kalınacağının telaşına düşüldüğünü belirten Öz, "Bu nedenle sürekli barajlarımızdaki doluluk oranlarını takip ediyoruz" dedi.

Gizli su kaçağına dikkat!

Öz, evlerde suyu tasarruflu kullanarak hem aile bütçesine önemli oranda katkı hem de çevre açısından yarar sağlanabileceğini bildirdi. Tüketicilerden öncelikle "gizli su kaçağı" olasılığına karşı duyarlı olmasını isteyen Öz, şöyle devam etti:

"Bunu tespit etmek için bütün muslukları kapatıp su sayacını okuyun. İki saat süre ile su kullanmayın. İki saatin sonunda su sayacını tekrar okuyarak su kaçağı olup olmadığını tespit edebilirsiniz. Bozuk musluklardan sızan su, evinizdeki toplam su tüketiminin yüzde 5’i kadardır. Saniyede bir damla akıtan musluk tamir edilirse yılda 1 ton tasarruf sağlanabilir. Evinizde su israfına son vermek için öncelikle nerede ne kadar su tükettiğinizi bilmelisiniz. Banyoda tüketilen su miktarı evde tüketilen toplam suyun yüzde 70’ini oluşturuyor. Alacağınız küçük önlemlerle su tüketiminizi azaltmanız mümkün."

Öz, tıraş olurken ve dişlerin fırçalanması sırasında gerek duyulmayan sürede suyun kapatılması gerektiğini ifade ederek, "Bir kişi günde bir kez ortalama üç dakika boyunca suyu kapatmadan tıraş olursa, yılda 10 ton su harcar. Yine aynı şekilde bir kişinin günde iki kez bir dakika boyunca suyu kapatmadan diş fırçalaması yılda 8 ton su israfına neden olur" diye konuştu.

Bu güzel bilgiler için teşekkür ederiz...
Uygulamak dileğiyle...

evet ozelliklede abdest alirken israf hususuna dikkat etmemiz lazim

paylasim icin tesekkurler..

Evet, çok dikkat etmek lazım.Yorumlarınız için teşekkürler.


Genel Bilgiler

MollaCami.Com