Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ev hanimlari ve beyleri için püf noktalari

Halilarin Temizlenmesi Haftada bir ilik su içerisine çok az amonyak atmali ve bu amonyakli su ile halilari silmelidir.Bu temizlik halilari ayni zamanda güvelere karsi da muhafaza eder.

-Deri Kapli Mobilyalar Deri kapli mobilyalar limon ya da portakal kabuguyla ovulursa yeni görünüslü olur.

-Kadife Kapli Mobilyalar Kadife kapli koltuklarin kadifeleri sirkeli suyla silinirse çok güzel parlar.

-Alüminyum kaplar
Alüminyum kaplarin zamanla kararmasi insanin mutfakta çalisma zevkini kaçirir. Halbuki bunu kolayca önlemek mümkündür. Alüminyum kaplarinizi su ve bolca sirke koyarak kaynatin. Hepsi piril piril olacaktir.

-Tül perdeler
Beyaz tül perdeler, pencerede dura dura kararir, degil mi? Gerçi önceleri, yikamayla bu siyahlik gider ama, daha sonralari bu kararmayi gidermek kolay olmaz. Onun için size tavsiyemiz yikama suyuna 1-2 çorba kasigi toz seker katmanizdir.

-Bakir tencereler
Bakir tencerelerinizi ve bu malzemeden yapilan diger tüm esyalarinizi, kaya tuzu ve sirke ile silerek ilk günkü isiltisina kavusturabilirsiniz.

-Çelik tencereleri temizlerken
Yemek yaparken çelik tencereniz yandiysa, sakin üzülmeyin. Tencerenizi yeniden pırıl pırıl yapabilirsiniz. Bunun için 1 tatli kasigi karbonat ve 1 fincan sirkeyi tencerenizde kaynatin. Hem üzerine isleyen kara lekeler çikacak, hem de tencereniz tertemiz olacaktir.

-Etiket izleri
Özellikle süs esyalarinda ve çesitli mutfak aletlerinin üzerinde etiketler bulunur. Etiketi çikardiginiz zaman da mutlaka izi kalir. Bu izi yoketmek için, etiket izi olan esyalarin üzerine mobilya cilasi sürüp, yumusak bir bezle silin. Hiçbir iz kalmayacaktir

-Halilarinizin rengini korumak için
Salondaki halilarinizin rengi gittikçe soluyor ve üzerini toz kapliyorsa, 1 kova suyun içine 1 fincan gaz koyun. Bu gazli suyla sildiginizde halilariniz hem dezenfekte olur, hem de temizlenir. Tabii rengi de ilk alindigi gibi canli ve parlak olur.

-Dondurulmus eti az sirkeli suda bekletmek daha kolay çözülmesini saglar.

-Yumusak havlu
Eski havlularinizi yumusatabilmek için yikadiktan sonra bolca mutfak tuzu dökülmüs sicak suda bir saat bekletin. Havlularinizin ne kadar yumusadigina inanamayacaksiniz

-Az Masrafli Bir Temizleyici Evinizin beyaza boyanmis kapi, pencere ve benzeri tahta kisimlarini çok ucuza temizleyebilirsiniz. Birkaç sogani, iyice yumusayincaya kadar kaynatin. Biraz soguyunca temizlenecek yerlere bir bezle sürün. Boyanin piril piril parlamasi için çok fazla ovmaniz gerekmeyecektir.

-Karincalara Karsi Karincalardan kurtulmak için en basit çare bulunduklari yere kesilmis yarim limon koymaktir. Limon çürüyünce, nesrettigi hafi, kendine mahsus koku karincalari kaçirmaya kafidir.

-Banyo Temizligi Banyonuzun tertemiz olmasini isterseniz haftada bir sicak sirke ile yikayiniz. Sirkeyi ateste kaynattiktan sonra banyonun içine dökerek bir bezle iyice siliniz, sonra temiz su ile yikayiniz.

-
ALINTI

verdiğin önemli bilgiler için teşekkürler meymune :)


verdiğin önemli bilgiler için teşekkürler meymune :)
birşey değil efenim... rica ederim... ;)

hanimlar icin olani anladikta beyler icin olan hangileri ;D

çok güzel paylaşımlardı bir kaçını aklıma yazdım özellikle tencere yanmasında olanı.sila kardeşim aynı şey erkeklerinde başına gelebilir. onlarınki daha zor eşlerinden saklamaları gerekecektir.


çok güzel paylaşımlardı bir kaçını aklıma yazdım özellikle tencere yanmasında olanı.sila kardeşim aynı şey erkeklerinde başına gelebilir. onlarınki daha zor eşlerinden saklamaları gerekecektir.
aynen bende onu çok yaptıgım için. ;D ::) ::) ;)

sila kardeşimizin sorusunu gerçekleribilmek kardeşim cevp.vermiş bu bilgileri unutsak bile buradan tekrar açıp uygulayabiliriz.. ;) sağolasınız


Genel Bilgiler

MollaCami.Com