Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir bilgeye sormuşlar

Bir bilgeye sormuşlar:Neden küresel ısınma yaşanıyor?
cevap vermiş:Günümüzde insanlar birbirlerine karşı çıkarcı maskeli ikiyüzlü;özetle çok soğuk davrandıkları için, hz Allah denge sağlansın diye dünyayı ısıtıyor.ne zamanki insanlar arasında sıcaklık muhabbet dostluk artarsa hz.Allahda yerküreyi eski haline getirir.

Bir bilgeye sormuşlar:aşırı şişmanlık (obezite) neden yaygınlaştı?
Cevab vermiş:Akıllar, kalbler, ruhlar gerekli ölçüde doyurulamadığı hatta bazıları acından öldüğü veya ölme noktasına geldiği için midelere yüklenme yapılıyor.1litrelik hacme sahib mideler onlarca litre yiyecek ve içeceklerle dolduruluyor.midenin gıdası olurda ruhun gıdası olmazmı?akıllar,kalbler,ruhlar doyuruldukça şiş göbekler inecektir

Bir bilgeye sormuşlar:aşırı kızgın sinirli tipler neden artıyor?
Cvab vermiş. konuşup dertleşme sohbet etme kitap okuma gibi deşarj olma faaliyetleri televizyon sebebi ile terk edildiği için insanlar içlerini dökemiyorlar,yanlızlaşıyorlar.meydana gelen duygusal sinirsel yığılmalar zamanla asabiyete dönüşüyor.bir anda tepesi atarak ağzını açıp gözünü yuman kişi içini dökmek adına fırtınalar koparıyor.halbuki anlatacakları zamana yayılsaydı bir anda bu kadar şeyi sayıp dökmeeyecek,terör estirmeyecekti.

[b]Bir bilgeye sormuşlar:okumaktan niçin zevk alamıyoruz?
Cevap vermiş:yiyeceğiniz şeylerin mümkün olduğunca en iyisini,kaliteli ve lezzetlisini olgununu bozulmamışını seçtiğiniz haldeokuyacağınız şeylerin en iyisin, faydalısını cazibini,ilgi alanınıza ve baskın yeteneğinize uygun olanını seçmediğiniz için!DAMAK zevkini düşündüğünüz kadar DİMAĞ zevkini düşünmediğiniz için okumaktan lezzet alamazsınız.

Bir bilgeye sormuşlar:bilgeliğiniz sürecinde eşinizden nasıl destek alıyorsunuz?
Cevap vermiş:Çalışırken beni rahat bırakıyor

Bir bilgeye sormuşlar:bazı hanımların ev işinden sıkılmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Cevap vermiş:kolay değil!yatağı düzelt,mutfağı topla.....6 ay sonra bunları yeniden yap.

Bir bilgeye sormuşlar:herşeye feleket gözlüğüyle olumsuz bakış açısıyla yaklaşanların asıl problemleri nedir?
Cevap vermiş:baktığğı pencerenin nereye açıldığı önemli.kimininki gül bahçesine kimininki ahıra...

Bir bilgeye sormuşlar:günümüzde bazı kavramların doğru ve gerçek tanımları yapılamıyor neden?
Cevap vermiş:kimin,kime göre tanımladığı önemli.yani durulan yer bakılan pencere...Bolu beyine göre Köroğlu hıyanetin odağıdır, halka göre kahraman

Bir bilgeye sormuşlar:şu aralar nasıl dua edelim?
Cevap vermiş:Esmaül Hüsna'dan olan el-Cebbar'ın bilinen manası şudur:azamat ve kudret sahibi istediğini mutlak yapan,dilediğine muktedir olan.Arabçada cabirin bir manasıda şudur: Kırıkları onaran,çıkıkları tamir eden.. Cebbar ise çokluktan kinaye; çok onaran çok tamir eden tedavi eden..
Şöyle dua etmek lazımdır. YA CEBBAR!UCBUR KESRATİNA!. yani Ey cebbar olan kırıkları çok çok onaran Allahım benim kırıklarımı onar tedavi et!
hepimizin kırık olduğu bir yönü mutlaka vardır:kimi hasta kimiborçlu,kimi başka şekilde kırıktır hep..imtihan dünyası...fakat ümitsiz olmayalım:O bizi duyuyor, icabet ediyor.ve ONARIYOR KIRIKLARIMIZI ... hatdi içten bir daha yalvaralım

YA CEBBAR UCBUR KESRETİNA!...


Hikaye & Kıssalar.

MollaCami.Com