Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Lavanta kokusu ile genç ve dinç kalın!

PROF. DR. MEHMET ÖZ

Bir tutam lavanta ile erken yaşlanmaya karşı koyacağınızı biliyor muydunuz? Gençliğinizi garanti altına almak için bu mor renkli çiçeği evinizden eksik etmeyin..

Kendinizi yorgun ve sinirli mi hissediyorsunuz? Bir tutam lavanta, her şeyi kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır. Beş dakika içinize çekeceğiniz hafif bir lavanta kokusu; erken yaşlanmanıza neden olan stres hormonu 'kortisol'un salgılanmasını yavaşlatarak sakinleşmenizi sağlar.

AFRODİZYAK KOKU
Bu konuda yapılan küçük bir çalışma; lavanta koklamanın sadece kortisol seviyesini düşürmediğini, aynı zamanda insanların vücudundaki antioksidan aktivitesini yükselttiğini gösteriyor. Bu, lavantanın sağlığa yararlarını sergileyen ilk çalışma değil... Örneğin uzun zamandır lavantanın afrodizyak etkisi olduğu biliniyor. (Ayağına masaj yaparken lavanta kokulu bir losyon kullanırsanız ne demek istediğimizi anlarsınız...)

BAŞ AĞRISI İLACI
Aslında yapılan birçok araştırma; lavantanın, uykusuzluğa da iyi geldiğini gösteriyor. Zaten bu nedenle yastıkların içine hafif bir lavanta kokusu ekleniyor.
* Lavantanın bilinen daha birçok gücü var. Örneğin lavanta yağı, uzun zamandan beri antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılıyor.
* Ayrıca, şakaklar lavantayla ovulduğu zaman, baş ağrısına da iyi geliyor. (Ama bazı araştırmalar da, fazla lavanta kullanımı genç erkeklerin hormonlarını altüst ettiğini ortaya koyuyor...)

Evet bendende onay severek dolaplarımda kullanırım lavantayı...

Teşekkürler..........

ben tesekkur ederim

Geçenlerde afrodizyak kokularla ilgili bir yazı görmüştüm :)

Benden de ufak bir not: Saçlarınızı lavanta yağı sürdüğünüzde, hem saç dökülmelerini önemli bir mikarda etkileyecektir, hem de verdiği koku ile vücudu rahatlatacaktır. Özellikle uyku saatlerinde kullanırsanız daha rahat bir uyku çekmenizi sağlayacaktır. Artısı lavanta torbasına gerek kalmadan yastığınız lavanta kokar :)

Paylaşım için teşekkürler ;)

Kardelen bu daha pratik bir çözümmüş yahu ;)


Kardelen bu daha pratik bir çözümmüş yahu ;)


Güle güle kullanın :D ;)

Bir şey daha geldi aklıma: Evi kokutan yemek pişirdiğinizde ne yaparsınız? Misal balık pişirdiniz ve ya kara lahana ve evi pişirilen şeyin kokusu sardı. Oda parfümleri kısa sürelik işe yarayabilir ama siz yine de; bir kabın içerisine kaynar su koyun ve bir iki damla lavanta yağı damlatın. Kısa zamanda yemek kokuları ortadan kalkacaktır. İsterseniz oda parfümü yerine de kullanabilirsiniz :)

Bu da güzel bir çözüm hemde doğal ben genellikle karanfili bir iki taşım kaynatıyorum ...

ama lavanta yağınıda deneyeyim...

tesekkuler kardelen katkilarin icin

İyi ki gördüm bu konuyu ::) Uykusuzluk ve baş ağrısı problemim var :-\

Derya kardeşime ve konuya güzel katkılar sağlayan diğer arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum,Allah c.c razı olsun hepinizden.. :)


İyi ki gördüm bu konuyu ::) Uykusuzluk ve baş ağrısı problemim var :-\

Derya kardeşime ve konuya güzel katkılar sağlayan diğer arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum,Allah c.c razı olsun hepinizden.. :)


amin cumlemizden
faydali olduysa ne mutlu


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com