Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Duvar Tipi Kombilerin Avantajları,Dezavantajlar

Duvara monte edilen şofben tipindeki kombi cihazları hem ısıtma sıcak suyunu, hem de kullanım sıcak suyunu birlikte üretir. Cihazlar atmosferik brülörlü olup; ısıtma ve ısı değiştirici yüzeyleri paslanmaz çelik, bakır ve bronz malzemelerden yapılabilmektedir. Şekil olarak şofbenlere benzer ve duvara asılarak monte edilirler.

Avantajları:
>Alternatiflerine göre ucuzdur.
>Hem ısıtma, hem de kullanma sıcak suyu temini aynı zamanda mümkündür.
>Duvara monte edildiği için az yer kaplar.
>Sirkülasyon pompası ve kapalı genleşme tankı üzerindedir.


Dezavantajları:
>Ömürlerinin 3-5 yıl gibi kısa olması (Özellikle Türkiye'de kullanma suyunun çamurlu ve birçok ilde kireçli olması ciddi sorunlar oluşturmaktadır.
>Şofbenlerin ekonomik ömürlerinin 8-10 yıl olduğu ve günde ortalama yarım saat kullanıldıkları düşünülürse, ısıtma mevsiminde günde ortalama 20 saat çalışan kombi cihazların ömürlerinin cihaz kalitesine ve kullanıma bağlı olarak 5 yıl olması doğaldır),
>Servis ve yedek parça giderlerinin fazla olması (Her ısıtma mevsimi sonunda bazı parça değişikliklerine ihtiyaç göstermesi),
>Kapasitelerinin sınırlı olması (Genellikle 20.000 - 25.000 kcal/h), Verimlerinin daha düşük olması, Otomatik kontrol sistemlerinin sınırlı olmasıdır.
>Sonuç olarak duvar tipi şofben prensibi ile çalışan komple cihazlar, iki en fazla üç katlı yapılarda, kazan monte edilecek yeri olmayan 80 - 100 m2 daireler için dezavantajlarına rağmen pratik olmaktadır. Baca sorunu olan yapılarda kombi cihaz kullanmaktan kaçınılmalıdır. Hermetik kombi ise daha fazla problem oluşturan cihaz tipidir.


Genel Bilgiler

MollaCami.Com