Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


HERKESİN BİR BEDELİ VARDIR.

. HERKESİN BİR BEDELİ VARDIR.


Çok, çok eski zamanlarda adamın biri, herkesin bir bedelinin olduğunu, satın alınamayacak kimse olmadığını iddia edermiş.


Hatta işi o kadar ileri götürürmüş ki "Ben istesem kraliçeyi bile elde ederim" dermiş.
Laf bu ya, dönüp dolaşıp Kraliçenin kulağına kadar ulaşmış. Kraliçe duyduğu bu laf karşısında çok şaşırmış. Bir o kadar da; sinirlenmiş. Kendi kendine "Benim için böyle düşünen bu şahıs kim ve acaba neyine güveniyor demiş"


Saray kumandanını çağırarak durumu anlatmış ve "Bu adama bulup bana getirin" demiş.
Bir süre sonra askerler adamı bulmuşlar ve kraliçenin huzuruna çıkarmışlar. Kraliçe birde ne görsün; orada, burada "İstesem ben Kraliçeyi bile elde ederim" diye dolaşan adam; zayıf, çelimsiz, üstte yok başta yok, karnı acın birisi.


Kraliçe daha bir öfkelenmiş ve" Be adam; elinde yok, avucunda yok, yiyecek ekmeğe muhtaçsın, birde utanmadan ben istesem Kraliçeyi bile elde ederim diye dolaşıp duruyormuşun. Neyle elde edeceksin beni? Şu sarayı altınlarla doldurabilecek misin!..." demiş.


Demiş ama diğeri de lafı yapıştırmış "Sultanım fiyatınız belli oldu, sıra parayı bulmakta"

Evet... Herkesin bir bedeli vardır. İş o bedelin ne olduğunu bulmaktadır.Kiminin bedeli; vatan sevgisi,kiminin bedeli;insan sevgisi, kiminin bedelide ,yuttaki talebeleridir.

tşkkrlr...


tşkkrlr...

teşekkürler kardeşim


Hikaye & Kıssalar.

MollaCami.Com