Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Kuymak (Mıhlama) (Trabzon)
MALZEMELER
1 su bardagi misir unu
100 gr. Trabzon tereyagi
150 gr. Trabzon Imansiz peynir
1 su bardagi sicak su
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyagi ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin.(Dibine sarınca daha güzel oluyormuş) Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.
nefissss bir lezzet çok severim ellerine sağlık kardeşim ::)