Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Antakya yöresine ait; Sini Kebabı




Malzemeler:
1 kg orta yagli Kiyma
2 orta boy sogan
5 dis sarimsak
2 adet kirmizi biber
1 demet maydanoz
Tuz+Karabiber+Pulbiber

Üzeri icin:

2 adet patates
2 adet domates
4 adet yesil biber
Sosu icin:

2 yemek kasigi domates salcasi
1 bardak su
Yapilisi:

Soganlar, sarimsaklar, maydonoz ve biberler ince ince kiyilir.Kiyma, ince kiyilmis harc ve baharatlar tepsiye alinir ve iyice yogrulur, en az 10 dakika. . Bu harci sini`ye (yani tepsiye) her tarafi esit kalinlikta olacak sekilde kenarlarina varana kadar dösenir. Daha sonra üzerine dilimlenmis patates, domates ve biber dilimleri sekil verilerek dizilir(ilk resimde oldugu gibi).En son su ve salca bir kase icinde karistirilir ve dösenmis kebabin üzerine yayilir. Önceden isitilmis 250° dereceli firinda pisirilir ve sicaken servis yapilir.


Afiyet olsun...

sanırım yapımı kolay ama görünüşü zengin oldukçada lezzetli bi kebap.. :P
emeğine sağlık..

emeğine sağlık.. :P


emeğine sağlık.. :P


emeğine sağlık.. :P


sanırım yapımı kolay ama görünüşü zengin oldukçada lezzetli bi kebap.. :P
emeğine sağlık..


sanırım yapımı kolay ama görünüşü zengin oldukçada lezzetli bi kebap.. :P
emeğine sağlık..


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com