Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kıymalı Börek

Malzemeler :

Hamuru için:


• 500 gr. un,
• 25 gr. maya,
• 1 tatlı kaşığı tuz,
• 1 tatlı kaşığı toz şeker,
• 1 su bardağı su.

İç malzemesi:


• 250 gr. az yağlı zırh kıyması,
• 2 adet domates,
• 2 adet çarliston biber,
• 10 gr. çam fıstığı,
• 1 çay kaşığı kırmızı biber,
• 1 çay kaşığı tuz.


Hazırlanışı :


Hamurun malzemeleri yoğurulduktan sonra dinlenmeye bırakılır. Zırhlanmış kıyma hafifçe kavrulup, içerisine biber ve soyulmuş domates ince bir şekilde doğranır, fıstık, tuz ve kırmızı biber katılarak pişirilir.

Hamur beş parçaya bölünür ve her biri merdane ile açılır. Her parça açılmış hamurun içine önceden hazırlanan harç yayılarak konur ve kenarları hafifçe kıvrılır. Börekler 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir ve sıcak sıcak servise sunulur.

emeğine sağlık çok güzel gözüküyor kardeşim


emeğine sağlık çok güzel gözüküyor kardeşim

begenmenize sevindim sizinde gözlerinize saglik..

Paylaştıgın için teşekkürler

Rica ederim..


emeğine sağlık çok güzel gözüküyor kardeşim

Rica ederim begenmenize sevindim..


emeğine sağlık çok güzel gözüküyor kardeşim


Rica ederim begenmenize sevindim..


Tuzlular

MollaCami.Com