Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bingöllü Yemekler (kırmızı lahana turşusu )


KIRMIZI LAHANA TURSUSU

Malzemeler:

1 adet kucuk kirmizi lahana
1/2kg domates
5 adet aci sivri biber ( aci biber orani istege gore ayarlanabilir)
3 dis sarimsak
1/2 cay bardagi sirke,
1/2 taze limon suyu,
istege bagli tuz
YAPILIŞI:
Nasil mi Yaptim?Kirmizi lahanayi ince ince kiyiyorum 2 Su Bardagi suyla yarim hasliyorum
Sonra yarim haslanmis kirmizi lahanayi cukur bir tabaga alip sogumasini bekliyorum,haslama suyundan kalirsa sakin dökmeyin onuda kullanin. Sarimsak, sivri biber(sivri biberlerin cekirdeklerini ayiklamadim dilerseniz siz ayiklayabilirsiniz) ve domatesleri kabuklari soyulmus bir sekilde robotta cekip,
yarim bardak sirke ve limon suyu ile karistirip lahanalara dahil ediyorum hepsini.Hemen pilavlarin makarnalarin yaninda tursu olarak kullanabilirsiniz
Diger tursular gibi gunlerce beklemesine gerek kalmiyor.Kalan tursuyu kavanozda en fazla 1 hafta sakliyabilirsiniz cabuk tüketmeniz gereken bir tursu bu.Kolay ve pratik dilerseniz ekmekle katiksiz olarakta yenilebiliyor.
NOT.Ayrıca tabagınıza azbisey karabiber ve Reyhanda ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com