Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Bingöllü Yemekler ( Tutmaç Çorbası)
Bingöl'den Yemek Tarifleri
Tutmaç Çorbası
Malzemeler:
500 gr. Un
1 kg. yoğurt
2 baş sarımsak
1 kaşık tereyağı
200 gr. Kavurma
Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz
Hazırlanışı: Un biraz su ve tuz ile yoğrulur. Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek servis yapılır.
tadı çok güzel oluyo arkadaşlar,tavsiye ederim
Şu saat olmuş hala yemek yemedim.
hava çok sıcak .sadece su içiyorum,kendimi hiç aç hisstmiyorum nedense.
Çorba müthiş görünüyor.ellerinize sağlık
benmde sizden farkım yok.
çorba güzel görünüyo ama şuan yiyemedikten sonra...
yorum için tşkkrlr..
;) ;) ;) ;) ;) ;)
elinize sağlık RAMAZANLIK için güzel diyecektim amma malzemeleri okuyunca hem çok kalorili hemde 1 baş sarımsaklı olunca RAMAZANA gitmiyecek terevihten atacaklar:))) ama kış için ideal bir çorba çok teşekkürler...
Teşekkürler kardeşim Ramazanı şerif öncesi bu tarifler iyi oldu.
inşllh siz denersiniz.bizede yollarsınız...