Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bingöllü Yemekler ( Tutmaç Çorbası)

Bingöl'den Yemek Tarifleri



Tutmaç Çorbası

Malzemeler:



500 gr. Un

1 kg. yoğurt

2 baş sarımsak

1 kaşık tereyağı

200 gr. Kavurma

Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz



Hazırlanışı: Un biraz su ve tuz ile yoğrulur. Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek servis yapılır.


tadı çok güzel oluyo arkadaşlar,tavsiye ederim

Şu saat olmuş hala yemek yemedim.
hava çok sıcak .sadece su içiyorum,kendimi hiç aç hisstmiyorum nedense.
Çorba müthiş görünüyor.ellerinize sağlık

benmde sizden farkım yok.
çorba güzel görünüyo ama şuan yiyemedikten sonra...
yorum için tşkkrlr..

;) ;) ;) ;) ;) ;)

elinize sağlık RAMAZANLIK için güzel diyecektim amma malzemeleri okuyunca hem çok kalorili hemde 1 baş sarımsaklı olunca RAMAZANA gitmiyecek terevihten atacaklar:))) ama kış için ideal bir çorba çok teşekkürler...

Teşekkürler kardeşim Ramazanı şerif öncesi bu tarifler iyi oldu.

inşllh siz denersiniz.bizede yollarsınız...


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com